Κόμποι πατάτας
Πρωτότυπα τσιπς πατάτας, που συνδυάζονται εκπληκτικά με οποιοδήποτε φαγητό, είναι πανεύκολα στην παρασκευή και πάνω απ’ όλα, εκπλήσσουν ευχάριστα τον κάθε καλεσμένο.
Υλικά
-
2 μεγάλες πατάτες
-
τον τυπικό τετράγωνο τρίφτη
-
Ελαιόλαδο για το τηγανισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Με την πλευρά του τρίφτη που έχει τις μικρές τρύπες, τρίβουμε την πατάτα ώστε να γίνουν πολλά μικρά κορδονάκια.
-
2
Χωρίζουμε τα κορδονάκια και σχηματίζουμε ποσότητες που μπορεί να πιάσει το πηρούνι.
-
3
Σε ένα βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε μπόλικο ελαιόλαδο, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι ποσότητες που θα τηγανίσουμε.
-
4
Βάζουμε το μάτι στο χαμηλό, γιατί το ελαιόλαδο δεν κάνει να καίγεται.
-
5
Με ένα κουτάλι συμπυκνώνουμε λίγο τις ποσότητες και τηγανίζουμε μάξιμουμ για ένα λεπτό.
-
6
Βγάζοντας τα έχουν μπλέξει μεταξύ τους και σχηματίζουν γευστικότατες μπουκίτσες.
-
7
Σερβίρουμε με οποιαδήποτε σάλτσα ή και σκέτα ως ορεκτικό.
Σχόλια (2)