Κορμός δίχρωμος
Ελαφρύ και γευστικότατο γλυκό, και κυρίως εύκολο!
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι καλύτερα να το βάλουμε στην κατάψυξη. Κόβεται πολύ πιο εύκολα, και ξεπαγώνει αμέσως λόγω των υλικών του.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αρχίζουμε καλύτερα από την γέμιση, χτυπώντας όλα μαζί τα υλικά για 6-7 λεπτά. Βάζουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για να σφίξει, μέχρι να ετοιμάσουμε το παντεσπάνι.
-
2
Για να φτιάξουμε το παντεσπάνι, χτυπάμε πρώτα τα ασπράδια μαρέγκα, μετά προσθέτουμε τους κρόκους, βανίλια, ζάχαρη και κακάο.
-
3
Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και ψήνουμε το μείγμα σε μέτριο φούρνο για λίγα λεπτά. Ελέγχουμε με οδοντοφλυφίδα, πρέπει απλά να στεγνώσει.
-
4
Αφήνουμε να κρυώσει. Κρατάμε το 1/3 της γέμισης και την υπόλοιπη την απλώνουμε στο παντεσπάνι, μόνο στο πάνω μέρος, και τυλίγουμε σε ρολό με τη βοήθεια του χαρτιού (Καθώς θα τυλίγουμε σιγα σιγα, η γέμιση θα απλώνεται προς τα κάτω).
-
5
Στο τέλος, αφού βάλουμε το ρολό στην πιατέλα που θα σερβιριστεί, το καλύπτουμε με τη γέμιση που έχουμε κρατήσει.
Σχόλια (29)