Κορμός ινδοκάρυδο με γλυκό κουταλιού
Μια παραλλαγή του κλασσικού μωσαϊκού με γεύση ινδοκάρυδο, γεμισμένο με σπιτικό γλυκό φράουλα!! Ένα ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ γλυκό που δημιουργεί εντυπώσεις!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσέξτε να μην κάψετε το βούτυρο. Λιώστε το ίσα ίσα να μπορείτε να το δουλέψετε. Εγώ το έφτιαξα με γλυκό φράουλα που είχα κάνει, θεωρώ όμως ότι το ίδιο ωραία θα πηγαίνει και το γλυκό βύσσινο. Ανάλογα και την εποχή που θα το φτιάξετε. Διατηρήστε το στο ψυγείο. Καλή επιτυχία!!
Υλικά
-
1 πακέτο βούτυρο (250 γρ)
-
1 πακέτο τριμμένο ινδοκάρυδο (125 γρ)
-
2 πακέτα μπισκότα (πτι μπερ)
-
2 κουταλιές άχνη ζάχαρη
-
γλυκό κουταλιού (ό,τι προτιμάτε)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώνουμε το βούτυρο και θρυμματίζουμε τα μπισκότα σε κομμάτια.
-
2
Ανακατεύουμε μεταξύ τους με το χέρι και ρίχνουμε την άχνη και το ινδοκάρυδο να γίνουν όλα μία μάζα.
-
3
Σε μακρόστενη φόρμα κέικ, στρώνουμε λαδόκολλα και τοποθετούμε τη μισή γέμιση.
-
4
Ρίχνουμε μια στρώση γλυκό κουταλιού (εγώ προτίμησα φράουλα) και σιρόπι.
-
5
Τοποθετούμε και την υπόλοιπη γέμιση.
-
6
Κλείνουμε τη λαδόκολλα και βάζουμε το γλυκό στην κατάψυξη για 2-3 ώρες.
-
7
Όταν παγώσει, το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα και διακοσμούμε με γλυκό κουταλιού.
-
8
Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει!!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια