Κορμός ινδοκάρυδο με γλυκό κουταλιού

,

Περιγραφή

Μια παραλλαγή του κλασσικού μωσαϊκού με γεύση ινδοκάρυδο, γεμισμένο με σπιτικό γλυκό φράουλα!!  Ένα ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ γλυκό που δημιουργεί εντυπώσεις!!

Κορμός ινδοκάρυδο με γλυκό κουταλιού

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 πακέτο βούτυρο (250 γρ)
  • 1 πακέτο τριμμένο ινδοκάρυδο (125 γρ)
  • 2 πακέτα μπισκότα (πτι μπερ)
  • 2 κουταλιές άχνη ζάχαρη
  • γλυκό κουταλιού (ό,τι προτιμάτε)
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Κορμοί - Ρολά
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Βούτυρο , Καρύδα
Σερβίρει: 6-8 άτομα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Λιώνουμε το βούτυρο και θρυμματίζουμε τα μπισκότα σε κομμάτια.
  2. Ανακατεύουμε μεταξύ τους με το χέρι και ρίχνουμε την άχνη και το ινδοκάρυδο να γίνουν όλα μία μάζα.
  3. Σε μακρόστενη φόρμα κέικ, στρώνουμε λαδόκολλα και τοποθετούμε τη μισή γέμιση.
  4. Ρίχνουμε μια στρώση γλυκό κουταλιού (εγώ προτίμησα φράουλα) και σιρόπι.
  5. Τοποθετούμε και την υπόλοιπη γέμιση.
  6. Κλείνουμε τη λαδόκολλα και βάζουμε το γλυκό στην κατάψυξη για 2-3 ώρες.
  7. Όταν παγώσει, το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα και διακοσμούμε με γλυκό κουταλιού.
  8. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσέξτε να μην κάψετε το βούτυρο.  Λιώστε το ίσα ίσα να μπορείτε να το δουλέψετε.  Εγώ το έφτιαξα με γλυκό φράουλα που είχα κάνει, θεωρώ όμως ότι το ίδιο ωραία θα πηγαίνει και το γλυκό βύσσινο.  Ανάλογα και την εποχή που θα το φτιάξετε.  Διατηρήστε το στο ψυγείο. Καλή επιτυχία!!

Σχετικές συνταγές

    0 Όλα

    0 Σχόλια

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης ...
    Τούρτες
    Οι τούρτες είναι αναπόσπαστο κομμάτι ενός εορτα...
    Ζάχαρη
    Για να παρασκευαστεί η ζάχαρη, χρησιμοποιούμε ω...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΓΛΥΚΑ
    Ένα βιβλίο 42 αγαπημένων συνταγών, του/της niki2204
    Γλυκές επιλογές
    Ένα βιβλίο 122 αγαπημένων συνταγών, του/της [email protected]