Κορμός Κρέμα - Σοκολάτα

georgiakal
georgiakal @cook_8462112
ΕΥΟΣΜΟΣ,

Είναι ένας δίχρωμος και νόστιμος κορμός.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εάν θέλετε μπορείτε να κρατήσετε λίγη σως, για να περιχύσετε τον κορμό. Για να ξεφορμάρουμε, βουτάμε τις φόρμες σε ένα σκέυος με ζεστό νερό για μερικά δευτερόλεπτα και αναποδογυρίζουμε.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 άτομα
  1. Για την κρέμα
  2. 1 1/5 κουτί ζαχαρούχο γάλα (κρύο)
  3. 300 ml νερό
  4. 16 φύλλα ζελατίνης
  5. 50 ml κονιάκ
  6. 2 βανίλιες
  7. Για τη σοκολατένια βάση
  8. 400 gr σπασμένα μπισκότα πτι-μπερ
  9. 50 gr χοντροαλεσμένα μπισκότα πτι-μπερ
  10. 600 gr σοκολάτα κουβερτούρα
  11. 250 ml νερό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε στο μίξερ το κρύο ζαχαρούχο γάλα για 5', μέχρι να φουσκώσει.

  2. 2

    Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα για ακόμη 5'.

  3. 3

    Βουτάμε τα φύλλα ζελατίνης σε νερό βρύσης για μερικά λεπτά να μαλακώσουν.

  4. 4

    Βράζουμε τα 300 ml νερού, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και βάζουμε μέσα τα φύλλα της ζελατίνης, τα ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να λιώσουν.

  5. 5

    Ρίχνουμε τα αυγά, το κονιάκ και τις βανίλιες στο μείγμα με τις ζελατίνες.

  6. 6

    Τέλος, ανακατεύουμε το μείγμα του ζαχαρούχου και τις ζελατίνες. Βάζουμε το τελικό μείγμα σε 2 φόρμες. Και τις βάζουμε στην κατάψηξη για 30'.

  7. 7

    Αδειάζουμε σε μπεν-μαρί το γάλα, το νερό και την κουβερτούρα σε κομμάτια. Ανακατεύουμε μέχρι να πετύχουμε μία γυαλιστερή σως.

  8. 8

    Προσθέτουμε τη σως στα 400 gr μπισκότου και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

  9. 9

    Απλώνουμε το μείγμα στις παγωμένες κρέμες.

  10. 10

    Πασπαλίζουμε τα 50 gr μπισκότων στη σοκολατένεια βάση και τις παγώνουμε για άλλα 30'.

  11. 11

    Οι κορμοί διατηρούνται στο ψυγείο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (7)

Πρασινομάτα
Πρασινομάτα @cook_8453137
Γειά σας .Φαίνεται πολύ καλή η συνταγή σου georgiakal αλλά μου δημιουργήθηκε μια απορία καθώς τη διάβαζα . Λες ότι το σοκολατένιο μείγμα το ρίχνουμε επάνω στον κορμό της παγωμένης κρέμας ,ενώ αρχικά το περιγράφεις σαν σοκολατένια βάση .Και επί πλέον λες , κρατάμε λίγη σως σοκολάτας για να την περιχύσουμ ε .Μα ήδη δεν την έχουμε καλύψει με σοκολάτα ;΄Ετσι είναι ή δεν κατάλαβα κάτι καλά ;

Από

georgiakal
georgiakal @cook_8462112
στις
ΕΥΟΣΜΟΣ,