Κορμός με τσουρέκι

Bαθμολογία: 3.875
       
 
8 ψήφοι
,

Περιγραφή

Είναι μια πολύ καλή ιδέα για το τσουρέκι που περίσσεψε από το Πάσχα και δεν ξέρουμε τι να το κάνουμε.

Κορμός με τσουρέκι
photo: zafirenia

Τι χρειαζόμαστε:

  • 250 γρ μαργαρίνη
  • 200 γρ.ζάχαρη άχνη
  • 1 αυγό
  • 1/2 φλ. του καφέ λικέρ
  • 3 κουτ. σούπας κακάο ή μια κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί
  • 200 γρ. τσουρέκι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Μωσαϊκά
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Σοκολάτα , Αβγά
Ειδικές περιστάσεις: Με περισσεύματα
Φτιάχνει: 1 φόρμα
Κόστος:
(2 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: 12' (2 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 9 ώ (2 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάτε στο μίξερ τη μαργαρίνη με την ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αυγό, το λικέρ και το κακάο ή την κουβερτούρα.
  3. Τα αφήνουμε να χτυπηθούν καλά. Κλείνουμε το μίξερ και ρίχνουμε το τσουρέκι κομμένο σε μικρά κομμάτια. Τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι καλά.
  4. Σε μια μακρόστενη φόρμα στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα. Ρίχνουμε το μίγμα μέσα το απλώνουμε καλά και το σκεπάζουμε με την λαδόκολλα. Το βάζουμε στην κατάψυξη και το αφήνουμε να παγώσει καλά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν το τσουρέκι έχει ξεραθεί και είναι πολύ σκληρό μπορούμε, πριν το ρίξουμε στο μίγμα, να το μουλιάσουμε για πολύ λίγο μέσα σε αραιωμένο γάλα εβαπορέ.

Σχετικές συνταγές

    14 Όλα

    #
    Σχόλιο από xeniamanos, 26-4-09  
    Ντινουλα οι ιδεες σου ειναι παντοτε εξεραιτικες
    #
    Σχόλιο από soula, 27-4-09  
    Ωραία ιδέα θα μπορούσαμε κατα τον ίδιο
    τρόπο να χρησιμοποιήσουμε και κεικ που
    περισσεψε;
    #
    Σχόλιο από Kapa, 27-4-09  
    Αν παραλείψουμε το αυγό θα έχει μεγάλη διαφορά το αποτέλεσμα;Δεν θέλω να χρησιμοποιώ πια ωμά αυγά
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 27-4-09  
    soula φυσικά και μπορείς να χρησιμοποιήσεις κέικ που περίσσεψε είναι σχεδόν το ίδιο πράγμα.
    kapa το αυγό μπορείς να το παραλείψεις.Το έχω φτιάξει και'γω χωρίς αυγό και δεν είναι τρομερή η διαφορά.
    #
    Σχόλιο από annakonda, 4-5-09  
    Το έφτιαξα για να αξιοποιήσω το πασχαλινό τσουρέκι, αλλά δυστυχώς δεν τρώγεται με τίποτα. Το έκανα με κουβερτούρα, η οποία αποδείχθηκε πολύ λίγη, δίνοντας ένα αρρωστημένο μπεζ-καφέ χρώμα και ελάχιστη γεύση. Έβαλα ακριβώς 220 γρ. τσουρέκι, το οποίο ήταν τραγικά λίγο και το ψάχναμε μέσα στο γλύκό, με αποτέλεσμα να νομίζεις ότι τρως σκέτο βούτυρο. Σαν ιδέα για να μην πετάξουμε το τσουρέκι είναι πολύ καλή, αλλά με αρκετές αλλαγές.
    #
    Σχόλιο από cmoustaka, 5-11-09  
    Δηλαδή το αποτέλεσμα θυμίζει μωσαίκό παγωμένο;
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 5-11-09  
    cmoustaka ναι είναι περίπου σαν το μωσαϊκό.
    #
    Σχόλιο από cmoustaka, 6-11-09  
    Ευχαριστώ ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, τώρα είναι που θα το φτιάξω στα σίγουρα μιας και το μωσαικό είναι η αδυναμία μου
    #
    Σχόλιο από bellita, 1-1-10  
    #
    Σχόλιο από gianniwtiko mpaklavadaki, 26-1-10  
    Πωπωωωω φοβερη ιδεα κι ελεγα τι να κανω με τα τσουρεκακια που μου ξεραθηκαν μιας και φτιαχνω συχνα για να εχουμε με το καφε μας το πρωι,τελεια θα τα κανω "κορμο" οπως λες με μερεντα σπιτικη παραλειπωντας το ωμο αυγουλακι!!
    μπραβο!
    #
    Σχόλιο από zafirenia, 19-5-11  
    Να πω την αλήθεια ότι είναι πολύ εύκολο αλλά πάρα μα πάρα πολύ γλυκό και αυτό χάλασε την γεύση(πάντα μιλάω για τα δικά μου γούστα και του συζύγου μου).Αυγό δεν έβαλα.Πάντως θα το ξανά έκανα αλλά με την μισή ζάχαρη.Ευχαριστώ για την συνταγή.
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 19-5-11  
    zafirenia σε ευχαριστώ πολύ.Την ποσότητα της ζάχαρης μπορείς να την ρυθμίσεις.Φυσικά γούστα είναι αυτά,εμένα που μου αρέσουν τα πολύ γλυκά την βάζω όλη,όσο για το αυγό και'γω κάποιες φορες το παραλείπω.
    #
    Σχόλιο από Ελένη15, 15-4-15  
    Χάλια!!!!!!
    #
    Σχόλιο από salvatricia, 19-5-16  
    το ετοιμασα πριν λιγο παρελειψα το αυγο πριν το βαλω καταψυξη το δοκιμασα ...πολυ καλο .....!!!!!

    14 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από xeniamanos, 26-4-09  
    Ντινουλα οι ιδεες σου ειναι παντοτε εξεραιτικες
    #
    Σχόλιο από soula, 27-4-09  
    Ωραία ιδέα θα μπορούσαμε κατα τον ίδιο
    τρόπο να χρησιμοποιήσουμε και κεικ που
    περισσεψε;
    #
    Σχόλιο από Kapa, 27-4-09  
    Αν παραλείψουμε το αυγό θα έχει μεγάλη διαφορά το αποτέλεσμα;Δεν θέλω να χρησιμοποιώ πια ωμά αυγά
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 27-4-09  
    soula φυσικά και μπορείς να χρησιμοποιήσεις κέικ που περίσσεψε είναι σχεδόν το ίδιο πράγμα.
    kapa το αυγό μπορείς να το παραλείψεις.Το έχω φτιάξει και'γω χωρίς αυγό και δεν είναι τρομερή η διαφορά.
    #
    Σχόλιο από annakonda, 4-5-09  
    Το έφτιαξα για να αξιοποιήσω το πασχαλινό τσουρέκι, αλλά δυστυχώς δεν τρώγεται με τίποτα. Το έκανα με κουβερτούρα, η οποία αποδείχθηκε πολύ λίγη, δίνοντας ένα αρρωστημένο μπεζ-καφέ χρώμα και ελάχιστη γεύση. Έβαλα ακριβώς 220 γρ. τσουρέκι, το οποίο ήταν τραγικά λίγο και το ψάχναμε μέσα στο γλύκό, με αποτέλεσμα να νομίζεις ότι τρως σκέτο βούτυρο. Σαν ιδέα για να μην πετάξουμε το τσουρέκι είναι πολύ καλή, αλλά με αρκετές αλλαγές.
    #
    Σχόλιο από cmoustaka, 5-11-09  
    Δηλαδή το αποτέλεσμα θυμίζει μωσαίκό παγωμένο;
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 5-11-09  
    cmoustaka ναι είναι περίπου σαν το μωσαϊκό.
    #
    Σχόλιο από cmoustaka, 6-11-09  
    Ευχαριστώ ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, τώρα είναι που θα το φτιάξω στα σίγουρα μιας και το μωσαικό είναι η αδυναμία μου
    #
    Σχόλιο από bellita, 1-1-10  
    #
    Σχόλιο από gianniwtiko mpaklavadaki, 26-1-10  
    Πωπωωωω φοβερη ιδεα κι ελεγα τι να κανω με τα τσουρεκακια που μου ξεραθηκαν μιας και φτιαχνω συχνα για να εχουμε με το καφε μας το πρωι,τελεια θα τα κανω "κορμο" οπως λες με μερεντα σπιτικη παραλειπωντας το ωμο αυγουλακι!!
    μπραβο!
    #
    Σχόλιο από zafirenia, 19-5-11  
    Να πω την αλήθεια ότι είναι πολύ εύκολο αλλά πάρα μα πάρα πολύ γλυκό και αυτό χάλασε την γεύση(πάντα μιλάω για τα δικά μου γούστα και του συζύγου μου).Αυγό δεν έβαλα.Πάντως θα το ξανά έκανα αλλά με την μισή ζάχαρη.Ευχαριστώ για την συνταγή.
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 19-5-11  
    zafirenia σε ευχαριστώ πολύ.Την ποσότητα της ζάχαρης μπορείς να την ρυθμίσεις.Φυσικά γούστα είναι αυτά,εμένα που μου αρέσουν τα πολύ γλυκά την βάζω όλη,όσο για το αυγό και'γω κάποιες φορες το παραλείπω.
    #
    Σχόλιο από Ελένη15, 15-4-15  
    Χάλια!!!!!!
    #
    Σχόλιο από salvatricia, 19-5-16  
    το ετοιμασα πριν λιγο παρελειψα το αυγο πριν το βαλω καταψυξη το δοκιμασα ...πολυ καλο .....!!!!!

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Έμεινε φαγητό!
    Τι κάνουμε αν μαγειρέψαμε ένα πεντανόστιμο φαγη...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Τα πάντα για την σοκολάτα
    Η σοκολάτα είναι σίγουρα από τους μεγαλύτερους ...
    Τρόποι μαγειρέματος αυγών
    Τρόποι μαγειρέματος, λοιπόν, (και όχι απλώς συν...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    glika
    Ένα βιβλίο 382 αγαπημένων συνταγών, του/της m00nsh1nee
    ζαχαροπλαστικη
    Ένα βιβλίο 133 αγαπημένων συνταγών, του/της ele23
    πασχαλινα
    Ένα βιβλίο 45 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΓΛΥΚΑ
    Ένα βιβλίο 42 αγαπημένων συνταγών, του/της niki2204
    Ανακύκλωση
    Ένα βιβλίο 17 αγαπημένων συνταγών, του/της anemone