Κορμός όπως τον έφτιαχνε η μαμά μου

Bαθμολογία: 5
       
 
5 ψήφοι
,

Περιγραφή

Αναμνήσεις της μανούλας μου, περιέχει ινδοκάρυδο αλλά αρέσει και σ'αυτούς που δεν το τρώνε καθόλου... Ίσως να είναι επειδή έχει πολύ απαλή γεύση! Γίνεται γρήγορα και χωρίς πολύ κόπο!!

Κορμός όπως τον έφτιαχνε η μαμά μου

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
  • 180 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 100 γρ. ινδοκάρυδο
  • 1/4 φλ. του καφέ κονιάκ
  • 2 κ.σούπας κακάο
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ
  • 1/2 πακέτο μαργαρίνη
  • τρούφα ή ινδοκάρυδο για διακόσμηση
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Μωσαϊκά
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Εύκολο , Γρήγορο
Περιέχει: Γάλα , Σοκολάτα , Καρύδα
Σερβίρει: πολλά κομμάτια
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 10' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 120' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σ'ένα μπολ ρίχνουμε τα πτι-μπερ σπασμένα στα 4 και περιχύνουμε το γάλα.
  2. Σε άλλο μπολ βάζουμε το βούτυρο (καλό είναι να είναι σε θερμοκρασία δωματίου) ρίχνουμε και την άχνη και τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ενωθούν καλά.Έπειτα ρίχνουμε το ινδοκάρυδο και το κονιάκ χτυπάμε για 1-2 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε και το κακάο, χτυπάμε για άλλα 2-3 λεπτά.
  3. Βλέπουμε το μπολ με τα μπισκότα θα πρέπει να έχουν μαλακώσει όχι όμως πάρα πολύ. Αν είναι εντάξει ρίχνουμε τα μπισκότα μέσα στο άλλο μπολ και με τα χεράκια μας τ'ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά.
  4. Κόβουμε αλουμινόχαρτο ρίχνουμε το μείγμα μέσα, πασπαλίζουμε με τρούφα ή ινδοκάρυδο και το τυλίγουμε ρολό.
  5. Το βάζουμε στο ψυγείο για να παγώσει για 2-3 ώρες και μετά μπορούμε να το σερβίρουμε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τον κορμό το έφτιαχνε έτσι η μαμά μου δεν ξέρω αν είχε πάρει από κάπου την συνταγή!

Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε αλουμινόχαρτο και για να είναι πιο εμφανίσιμος και καλοσχηματισμένος ο κορμός μας μπορούμε σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ να βάλουμε λαδόκολλα που να προεξέχει λίγο (για να μπορούμε να ξεφορμάρουμε), ρίχνουμε το μείγμα μέσα από πάνω την τρούφα ή όποια άλλη διακόσμηση θέλετε και το βάζετε στο ψυγείο.

Μπορείτε να χρωματίσετε το ινδοκάρυδο με λίγες σταγόνες λικέρ και έπειτα να το βάλετε ως διακόσμηση πάνω από τον κορμό.

Διατηρείται στο ψυγείο τουλάχιστον μια εβδομάδα και αν θέλετε περισσότερο μπαίνει και στην κατάψυξη.

Σχετικές συνταγές

    13 Όλα

    #
    Σχόλιο από afroo, 15-1-13  
    οταν ριχνουμε τα μπισκοτα στο μειγμα της ζαχαρης μαζι με το γαλα?
    #
    Σχόλιο από ΤΑΝΙΑ81, 15-1-13  
    afroo μου τα μπισκότα θα έχουν απορροφήσει το γάλα σχεδόν όλο όποτε όπως είναι τα μπισκότα-γάλα τα ρίχνεις μαζί στο άλλο μείγμα που είναι (βούτυρο-άχνη-ινδοκάρυδο-κονιάκ-κακάο) και με τα χεράκια σου τα ανακατεύεις όλα μαζί να ενωθούν καλά όλα τα υλικά μαζί.Ελπίζω να σε βοήθησα αν χρειάζεσαι κάτι άλλο ρώτησέ με. :)
    #
    Σχόλιο από afroo, 16-1-13  
    ευχαριστω!!και κατι ακομα!!γαλα εβαπορε να υποθεσω το μεγαλο κουτι??
    #
    Σχόλιο από ΤΑΝΙΑ81, 16-1-13  
    Εγώ βάζω το Νουνού συμπυκνωμένο (συγνώμη αν είναι διαφήμιση) το μεταλλικό το κουτί το κανονικό όχι εκείνο το μικρούλικο.Χρησιμοποιώ αυτό γιατί έχει μια πολύ ωραία γεύση που ταιριάζει πολύ με τα πτι-μπερ μπισκότα.Πιστεύω δεν θα απογοητευτείς αν την κάνεις την συνταγή,είναι ελαφρύς και νόστιμος κορμός.Βέβαια είναι και θέμα γούστου!!:-)
    #
    Σχόλιο από afroo, 16-1-13  
    οκ!θα τον φτιαξω καποια στιγμη γιατι απο την φωτογραφια φαινεται τελειος και τοτε θα επανελθω με βαθμολογια!
    #
    Σχόλιο από ΤΑΝΙΑ81, 9-2-13  
    Ευχαριστώ mpikokaki μου για τα πιρουνάκια σου να είσαι καλά!!:)
    #
    Σχόλιο από Ελενάκι.Μ, 23-2-13  
    Τάνια συγχαρητήρια πραγματικά!Έψαχνα κάτι σε μωσαικό και έπεσα πάνω στη δική σου συνταγή (ΕΥΤΥΧΩΣ)!Πολύ εύκολο και πολύ γευστικό....παραλίγο να το φάω μέσα απο την λεκάνη που το έφτιαχνα χιχιχι!Μπράβο στη μανούλα σου!
    #
    Σχόλιο από ΤΑΝΙΑ81, 23-2-13  
    Ευχαριστώ πάρα πολύ Ελενάκι Μ. να είσαι καλά!Κι εγώ κάθε φορά που τον φτιάχνω το ίδιο παθαίνω,θέλω να το φάω από την λεκάνη χα!χα!Είναι μια γλυκιά ανάμνηση της μανούλας μου που δυστυχώς δεν βρίσκεται εν ζωή οπότε καταλαβαίνεις έχει ιδιαίτερη σημασία για 'μένα το ότι σου άρεσε!!
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 18-8-13  
    έτσι το κανει και η δικλη μου, αλλά χωρίς το ινδοκάρυδο.
    #
    Σχόλιο από tahitian, 31-8-15  
    Απ'τις πετυχημένες γεύσεις πραγματικά.Και η καρύδα άλλο πράμα.
    #
    Σχόλιο από ΤΑΝΙΑ81, 10-10-15  
    Σας ευχαριστω πολυ κορίτσια να ειστε καλα!!!Ειναι πραγματικα υπεροχος κορμος και μια υπεροχη αναμνηση της μανουλας μου που δεν ειναι πλεον κοντα μου.
    #
    Σχόλιο από Π_Σ_Ε_, 22-2-16  
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΥΡΑΚΙΑ

    11 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από ΤΑΝΙΑ81, 15-1-13  
    afroo μου τα μπισκότα θα έχουν απορροφήσει το γάλα σχεδόν όλο όποτε όπως είναι τα μπισκότα-γάλα τα ρίχνεις μαζί στο άλλο μείγμα που είναι (βούτυρο-άχνη-ινδοκάρυδο-κονιάκ-κακάο) και με τα χεράκια σου τα ανακατεύεις όλα μαζί να ενωθούν καλά όλα τα υλικά μαζί.Ελπίζω να σε βοήθησα αν χρειάζεσαι κάτι άλλο ρώτησέ με. :)
    #
    Σχόλιο από ΤΑΝΙΑ81, 16-1-13  
    Εγώ βάζω το Νουνού συμπυκνωμένο (συγνώμη αν είναι διαφήμιση) το μεταλλικό το κουτί το κανονικό όχι εκείνο το μικρούλικο.Χρησιμοποιώ αυτό γιατί έχει μια πολύ ωραία γεύση που ταιριάζει πολύ με τα πτι-μπερ μπισκότα.Πιστεύω δεν θα απογοητευτείς αν την κάνεις την συνταγή,είναι ελαφρύς και νόστιμος κορμός.Βέβαια είναι και θέμα γούστου!!:-)
    #
    Σχόλιο από afroo, 16-1-13  
    οκ!θα τον φτιαξω καποια στιγμη γιατι απο την φωτογραφια φαινεται τελειος και τοτε θα επανελθω με βαθμολογια!
    #
    Σχόλιο από ΤΑΝΙΑ81, 9-2-13  
    Ευχαριστώ mpikokaki μου για τα πιρουνάκια σου να είσαι καλά!!:)
    #
    Σχόλιο από Ελενάκι.Μ, 23-2-13  
    Τάνια συγχαρητήρια πραγματικά!Έψαχνα κάτι σε μωσαικό και έπεσα πάνω στη δική σου συνταγή (ΕΥΤΥΧΩΣ)!Πολύ εύκολο και πολύ γευστικό....παραλίγο να το φάω μέσα απο την λεκάνη που το έφτιαχνα χιχιχι!Μπράβο στη μανούλα σου!
    #
    Σχόλιο από ΤΑΝΙΑ81, 23-2-13  
    Ευχαριστώ πάρα πολύ Ελενάκι Μ. να είσαι καλά!Κι εγώ κάθε φορά που τον φτιάχνω το ίδιο παθαίνω,θέλω να το φάω από την λεκάνη χα!χα!Είναι μια γλυκιά ανάμνηση της μανούλας μου που δυστυχώς δεν βρίσκεται εν ζωή οπότε καταλαβαίνεις έχει ιδιαίτερη σημασία για 'μένα το ότι σου άρεσε!!
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 18-8-13  
    έτσι το κανει και η δικλη μου, αλλά χωρίς το ινδοκάρυδο.
    #
    Σχόλιο από tahitian, 31-8-15  
    Απ'τις πετυχημένες γεύσεις πραγματικά.Και η καρύδα άλλο πράμα.
    #
    Σχόλιο από ΤΑΝΙΑ81, 10-10-15  
    Σας ευχαριστω πολυ κορίτσια να ειστε καλα!!!Ειναι πραγματικα υπεροχος κορμος και μια υπεροχη αναμνηση της μανουλας μου που δεν ειναι πλεον κοντα μου.
    #
    Σχόλιο από Π_Σ_Ε_, 22-2-16  
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΥΡΑΚΙΑ

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από afroo, 15-1-13  
    οταν ριχνουμε τα μπισκοτα στο μειγμα της ζαχαρης μαζι με το γαλα?
    #
    Σχόλιο από afroo, 16-1-13  
    ευχαριστω!!και κατι ακομα!!γαλα εβαπορε να υποθεσω το μεγαλο κουτι??

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Γάλα: λευκός θησαυρός
    Κάποιοι το λατρεύουν και καταναλώνουν λίτρα, κα...
    Τα πάντα για την σοκολάτα
    Η σοκολάτα είναι σίγουρα από τους μεγαλύτερους ...
    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...
    Κακάο, το αγαπημένο μας ρόφημα
    Όλοι αγαπάμε το κακάο, τι ξέρουμε  όμως για α...
    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    γλυκά ψυγείου
    Ένα βιβλίο 3 αγαπημένων συνταγών, του/της depy1981
    CHOCOHOLIC!
    Ένα βιβλίο 127 αγαπημένων συνταγών, του/της anthikouki
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 61 αγαπημένων συνταγών, του/της mairymairy
    Γλυκές επιλογές
    Ένα βιβλίο 122 αγαπημένων συνταγών, του/της [email protected]
    Μπισκοτογλυκά-τσιζ κέικ-τυραμισού κ.α.
    Ένα βιβλίο 185 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x