Κορμός όπως τον έφτιαχνε η μαμά μου
Αναμνήσεις της μανούλας μου, περιέχει ινδοκάρυδο αλλά αρέσει και σ'αυτούς που δεν το τρώνε καθόλου... Ίσως να είναι επειδή έχει πολύ απαλή γεύση! Γίνεται γρήγορα και χωρίς πολύ κόπο!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τον κορμό το έφτιαχνε έτσι η μαμά μου δεν ξέρω αν είχε πάρει από κάπου την συνταγή!Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε αλουμινόχαρτο και για να είναι πιο εμφανίσιμος και καλοσχηματισμένος ο κορμός μας μπορούμε σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ να βάλουμε λαδόκολλα που να προεξέχει λίγο (για να μπορούμε να ξεφορμάρουμε), ρίχνουμε το μείγμα μέσα από πάνω την τρούφα ή όποια άλλη διακόσμηση θέλετε και το βάζετε στο ψυγείο.Μπορείτε να χρωματίσετε το ινδοκάρυδο με λίγες σταγόνες λικέρ και έπειτα να το βάλετε ως διακόσμηση πάνω από τον κορμό.Διατηρείται στο ψυγείο τουλάχιστον μια εβδομάδα και αν θέλετε περισσότερο μπαίνει και στην κατάψυξη.
Υλικά
-
2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
-
180 γρ. άχνη ζάχαρη
-
100 γρ. ινδοκάρυδο
-
1/4 φλ. του καφέ κονιάκ
-
2 κ.σούπας κακάο
-
1 κουτί γάλα εβαπορέ
-
1/2 πακέτο μαργαρίνη
-
τρούφα ή ινδοκάρυδο για διακόσμηση
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σ'ένα μπολ ρίχνουμε τα πτι-μπερ σπασμένα στα 4 και περιχύνουμε το γάλα.
-
2
Σε άλλο μπολ βάζουμε το βούτυρο (καλό είναι να είναι σε θερμοκρασία δωματίου) ρίχνουμε και την άχνη και τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ενωθούν καλά.Έπειτα ρίχνουμε το ινδοκάρυδο και το κονιάκ χτυπάμε για 1-2 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε και το κακάο, χτυπάμε για άλλα 2-3 λεπτά.
-
3
Βλέπουμε το μπολ με τα μπισκότα θα πρέπει να έχουν μαλακώσει όχι όμως πάρα πολύ. Αν είναι εντάξει ρίχνουμε τα μπισκότα μέσα στο άλλο μπολ και με τα χεράκια μας τ'ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά.
-
4
Κόβουμε αλουμινόχαρτο ρίχνουμε το μείγμα μέσα, πασπαλίζουμε με τρούφα ή ινδοκάρυδο και το τυλίγουμε ρολό.
-
5
Το βάζουμε στο ψυγείο για να παγώσει για 2-3 ώρες και μετά μπορούμε να το σερβίρουμε.
Σχόλια (13)