κύρια φωτογραφία συνταγής Κορμός παγωτό
athinag
athinag @cook_8449505

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσοχή στο παντεσπάνι... Δεν πρέπει να είναι τελείως κρύο γιατί σπάει και δεν τυλίγεται ρολό.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. Για το παντεσπάνι
  2. 3 κ.σ. αλεύρι
  3. 1 ποτήρι ζάχαρη
  4. 6 κροκάδια
  5. 4 κ.σ.κακάο
  6. 2 βανίλιες
  7. Για την κρέμα
  8. 1 ποτήρι άχνη ζάχαρη
  9. 1 πακέτο τυρί κρέμα
  10. 1 βανίλια

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπώ τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα και τα βάζω στο ψυγείο. Ανακατεύω το αλεύρι, τη ζάχαρη, τα κροκάδια, το κακάο και τις βανίλιες. Προσθέτω σιγά-σιγά τη μαρέγκα και ψήνω στους 180 για 10-20 min σε ταψί με λαδόκολλα.

  2. 2

    Φτιάχνω την κρέμα ανακατεύοντας την άχνη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα και τη βανίλια.

  3. 3

     Όταν κρυώσει το παντεσπάνι αλείφουμε πάνω την κρέμα και το τυλίγουμε σε ρολό με τη βοήθεια της λαδόκολλας. Βάζω στην κατάψυξη.

  4. 4

    Όταν θελω να το σερβίρω το σκεπάζω με σαντιγύ.

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

ASTERI
ASTERI @cook_8449496
''Φαίνετε'' να είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ καλό. Μπορεί να το δοκιμάσω σήμερα.

Μπορώ αντί για τυρί κρέμα να βάλω κάτι άλλο;

Από

athinag
athinag @cook_8449505
στις