Κορμός σοκολάτας (Μωσαϊκό)
Κλασικό και αγαπημένο!
Εναλλακτικά: Μπορούμε να βάλουμε διάφανη μεμβράνη σε μία ορθογώνια φόρμα και να ρίξουμε μέσα το μείγμα, στρώνοντάς το καλά με μία μαρίζ, για να είναι επίπεδο.
Υλικά
-
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ σπασμένα σε κομμάτια (225 γραμμάρια)
-
100 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο λιωμένο
-
80 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
-
1 βανίλια
-
50 ml χυμό πορτοκαλιού
-
λίγο ξύσμα πορτοκαλιού (προαιρετικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κοσκινίζουμε την άχνη, τη σοκολάτα και τη βανίλια.
-
2
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά (εκτός από τα μπισκότα) μέσα σ' ένα μπολ.
-
3
Όταν γίνει ομοιογενές και ρευστό το μείγμα, ρίχνουμε τα μπισκότα και ανακατεύουμε, μέχρι να ενσωματωθούν.
-
4
Στρώνουμε λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο, ρίχνουμε στο κέντρο το μείγμα και το τυλίγουμε σφιχτά.
-
5
Το βάζουμε στην κατάψυξη, για να σφίξει και σε 3-4 ώρες είναι έτοιμο.
-
6
Εναλλακτικά: Μπορούμε να βάλουμε διάφανη μεμβράνη σε μία ορθογώνια φόρμα και να ρίξουμε μέσα το μείγμα, στρώνοντάς το καλά με μία μαρίζ, για να είναι επίπεδο.
Σχόλια (3)