Κορμός σοκολάτας με cookies και μπανάνα
Υπέροχο γλυκό που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους! Ιδανικό για μπουφέ και πάρτυ.
Λίγα μυστικά ακόμα
Όταν θα σερβίρουμε τον κορμό, τον αφήνουμε για 5-10' το πολύ εκτός ψυγείου. Τραβάμε τη μεμβράνη από το πάνω μέρος ώστε να ανασηκωθεί ο κορμός και αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα. Κόβουμε σε φέτες και συνοδεύουμε με παγωτό προαιρετικά.
Υλικά
-
600 γρ. κουβερτούρα με 52% κακάο
-
250 ml κρέμα γάλακτος
-
8 μεγάλα cookies σοκολάτας (κρατάμε 3 για στόλισμα)
-
2 ώριμες μπανάνες ξεφλουδισμένες
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια λεκάνη ή μπωλ κόβουμε σε κομμάτια την κουβερτούρα.
-
2
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος (προσοχήδεν θέλουμε να βράσει ούτε να κάψει), τη ρίχνουμε στην κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
-
3
Θρυμματίζουμε με τα χέρια 5 cookies, τα ρίχνουμε στην κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
-
4
Καλύπτουμε με μεμβράνη όλο το εσωτερικό μιας μακρόστενης φόρμας και αφήνουμε αρκετή στα πλαϊνά για να σκεπάσουμε τον κορμό.
-
5
Τοποθετούμε 3 μπισκότα σε απόσταση μεταξύ τους και ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από το μίγμα.
-
6
Τοποθετούμε τις μπανάνες τη μία δίπλα στην άλλη και στρώνουμε ομοιόμορφα το υπόλοιπο μισό μίγμα.
-
7
Σκεπάζουμε τον κορμό με τη μεμβράνη από τα πλαϊνά της φόρμας και αφήνουμε να παγώσει στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
Σχόλια (5)