christmast
christmast @christ_mast91

Υπέροχο γλυκό που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους! Ιδανικό για μπουφέ και πάρτυ.

Λίγα μυστικά ακόμα

Όταν θα σερβίρουμε τον κορμό, τον αφήνουμε για 5-10' το πολύ εκτός ψυγείου. Τραβάμε τη μεμβράνη από το πάνω μέρος ώστε να ανασηκωθεί ο κορμός και αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα. Κόβουμε σε φέτες και συνοδεύουμε με παγωτό προαιρετικά.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

23 Minutes
20 άτομα
  1. 600 γρ. κουβερτούρα με 52% κακάο
  2. 8 μεγάλα cookies σοκολάτας (κρατάμε 3 για στόλισμα)
  3. 2 ώριμες μπανάνες ξεφλουδισμένες

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μια λεκάνη ή μπωλ κόβουμε σε κομμάτια την κουβερτούρα.

  2. 2

    Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος (προσοχήδεν θέλουμε να βράσει ούτε να κάψει), τη ρίχνουμε στην κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

  3. 3

    Θρυμματίζουμε με τα χέρια 5 cookies, τα ρίχνουμε στην κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.

  4. 4

    Καλύπτουμε με μεμβράνη όλο το εσωτερικό μιας μακρόστενης φόρμας και αφήνουμε αρκετή στα πλαϊνά για να σκεπάσουμε τον κορμό.

  5. 5

    Τοποθετούμε 3 μπισκότα σε απόσταση μεταξύ τους και ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από το μίγμα.

  6. 6

    Τοποθετούμε τις μπανάνες τη μία δίπλα στην άλλη και στρώνουμε ομοιόμορφα το υπόλοιπο μισό μίγμα.

  7. 7

    Σκεπάζουμε τον κορμό με τη μεμβράνη από τα πλαϊνά της φόρμας και αφήνουμε να παγώσει στο ψυγείο για 3-4 ώρες.

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

zwhNestora
zwhNestora @cook_8509358
ειναι τελειο και πολυ εμφανισημο αλλα τισ μπανανεσ τι τησ ηθελεσ δεν μου αρεσουν καθολου στα γλυκα θα το φτιαξω ομωσ και θα επανελθω

Από

christmast
christmast @christ_mast91
στις
Aγαπώ τη μαγειρική και μ'αρέσει να πειραματίζομαι με νέες γεύσεις και ιδέες. "Παντρεύω" την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με την ξένη και συχνά αυτοσχεδιάζω. Ένοχη απόλαυση η σοκολάτα με ιδιαίτερη αδυναμία στην πραλίνα φουντουκιού.
Δες περισσότερα