Κορμός σοκολάτας με καλές αναλογίες
Ο γνωστός κορμός σοκολάτας αλλά με ιδανικές αναλογίες συστατικών.
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι η καλύτερη συνταγή κορμού που έχω φτιάξει γιατί έχει καλή αναλογία συστατικών. Επίσης, δεν έχει αυγό που εμένα δεν μου αρέσει και το ζαχαρούχο γάλα βοηθάει στο δεσιμο του γλυκού.
Υλικά
-
3 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
-
2 κουβερτούρες
-
3 κτ. σούπας κακάο
-
3-4 κτ. σούπας κονιάκ
-
250 γρ. μαργαρίνη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε κατσαρόλα, σε σιγανή φωτιά, βάζω τη μαργαρίνη να λιώσει και προσθέτω και το ζαχαρούχο.
-
2
Ρίχνω την κουβερτούρα να λιώσει και στο τέλος ρίχνω και το κακάο.
-
3
Ανακατεύω συνέχεια σε σιγανή πάντα φωτιά και προσέχω να μην πήξει πολύ.
-
4
Κατεβάζω από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει.
-
5
Σπάω τα μπισκότα σε κομματάκια με το χέρι και τα ραντίζω με το κονιάκ
-
6
Αφού έχει κρυώσει το μίγμα της σοκολάτας, ρίχνω μέσα τα μπισκότα και ανακατεύω πολύ καλά με τα χέρια.
-
7
Παίρνω 1-2 λαδόκολες (ή αντικολλητικό χαρτί) και αλείφω την πάνω με πάρα πολύ λίγο βούτυρο. (προσοχή πολύ πολύ λίγο γιατί αλλιώς θα φαίνεται μετά πάνω στον κορμό)
-
8
Ρίχνω το μίγμα στη λαδόκολα και την τυλίγω. Δίνω το σχήμα στο κορμό.
-
9
Τον βάζω στην κατάψυξη για 2 ώρες και μετά τον βάζω στην ψύξη.
Σχόλια (71)