Κορμός σοκολάτας με καραμέλα

Bαθμολογία: 4.5714
       
 
7 ψήφοι
,

Περιγραφή

Μια φανταστική συνταγή για ένα διαφορετικό κορμό σοκολάτας με καραμέλα και 2 είδη μπισκότου από τον Άκη Πετρετζίκη
Κορμός σοκολάτας με καραμέλα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 γεμάτες κούπες φουντούκια
  • 2 κούπες ζάχαρη άχνη
  • 3/4 κούπας κακάο
  • 1/2 κούπα σπορέλαιο
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 24 σοκολατένια μπισκότα γεμιστά με κρέμα
  • 1 πακέτο πτι-μπερ
  • 1 ζαχαρούχο βρασμένο για 4 ώρες (καραμέλα)
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Μωσαϊκά
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Εύκολο , Γρήγορο
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε στο μίξερ-μπλέντερ ΠΑΡΑ πολύ καλά τα φουντούκια,την άχνη, το κακάο και το λάδι μέχρι να λιώσουν τελείως τα φουντούκια. Προσοχή πρέπει να γίνει πολύ νερουλό το μίγμα!
  2. Στη συνέχεια προσθέτω το βούτυρο λιωμένο και χτυπάω για λίγο ακόμα.
  3. Σε μια μακρόστενη φόρμα στρώνω μεμβράνη και ρίχνω λίγο από το μίγμα.
  4. Από πάνω βάζω μια στρώση γεμιστά μπισκότα και ανάμεσα στα κενά κουταλιές καραμέλα.
  5. Πάνω από τα γεμιστά-καραμέλα στρώνω τα πτι-μπερ.
  6. Ρίχνω σοκολάτα και κάνω άλλη μια στρώση όπως παραπάνω.
  7. Τελειώνω με σοκολάτα, κλείνω τη μεμβράνη και πατάω πολύ καλά για να μπει η σοκολάτα παντού.
  8. Αφήνω στο ψυγείο ή στην κατάψυξη (ανάλογα τα γούστα) να παγώσει.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το μίγμα σοκολάτας (πραλίνα) πρέπει να είναι πολύ ρευστό και στη συνέχεια θα παγώσει.
Η συνταγή οπως είπα είναι του Άκη και την παρουσίασε στο Πρωινό mou.
Το ζαχαρούχο το βράζουμε σε κατσαρόλα με νερό που να το καλύπτει καθόλη τη διάρκεια του βρασμού για 4 ώρες. Είναι το μόνο χρονοβόρο στη συνταγή.
Αν δεν έχετε μίξερ ο Άκης πρότεινε και γκανάς αντί για πραλίνα ή και έτοιμη μερέντα.

Σχετικές συνταγές

    13 Όλα

    #
    Σχόλιο από mpempekos, 22-7-12  
    #
    Σχόλιο από Μιχαλίτσα, 23-7-12  
    Έχω φτιάξει αυτή τη συνταγή από τότε που την έδειξε ο Άκης! Η "πραλίνα" έχει απίστευτη γεύση! Είναι αδιανόητη! Μας άρεσε πολύ! Είναι όμως ένα αρκετά "βαρύ" γλυκό και επίσης αρκετά "λιγουριάρικο" κατά τη γνώμη μου πάντα! Το ζαχαρούχο καραμελωμένο (επειδή το έχω δοκιμάσει και σε άλλη συνταγή του Άκη) έχω καταλήξει ότι δεν με ενθουσιάζει καθόλου, οπότε θα μπορούσε να λείπει και τελείως από τη συνταγή (δεν θα με πείραζε καθόλου). Όταν το ξαναφτιάξω θα παραλείψω το ζαχαρούχο και θα σπάσω τα μπισκότα (δεν θα τα βάλω ολόκληρα)! Τα πέντε πηρουνάκια αποκλειστικά και ΜΟΝΟ για την απίθανη "πραλίνα"!!!
    #
    Σχόλιο από SOFITSA, 23-7-12  
    Επειδή κι εγώ της ίδιας άποψης είμαι για το ζαχαρούχο, έβαλα πολύ λίγο. Δηλαδή 10 το πολύ ΜΙΚΡΕΣ κουταλίτσες. Επίσης μου φάνηκε πολύ πιο "ελαφρύ" από την κατάψυξη απ' ότι από το ψυγείο.
    #
    Σχόλιο από Μιχαλίτσα, 23-7-12  
    SOFITSA το υπόλοιπο ζαχαρούχο (αφού έβαλες 10 κουταλιές θα σου περίσσεψε) τι το έκανες αν επιτρέπεται; Λες να πηγαίνει στο παγωτό που έχει δώσει ο Άκης (αν φυσικά μειώσω τη ζάχαρη της συνταγής); Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου για το ότι στην κατάψυξη ήταν καλύτερο! Ξέχασα να σου πω "Μπράβο" που ανέβασες τη συνταγή! Α, επίσης το ζαχαρούχο όπως το έβαλε ο Άκης στο μπανόφι μου άρεσε πολύ περισσότερο απ'ότι το καραμελωμένο στην κατσαρόλα ζαχαρούχο...ίσως επειδή ήταν λίγο πιο ρευστό...τι να πω, δεν ξέρω!!! :-)
    #
    Σχόλιο από SOFITSA, 23-7-12  
    Το ζαχαρούχο-καραμέλα με περιμένει στο ψυγείο!!Δεν ξέρω τι να φτιάξω αν κι εμένα το μυαλό μου προς το παγωτό πηγαίνει. Η αλήθεια είναι ότι λόγω διακοπών και θερμίδων αποφεύγω να φτιάξω οτιδήποτε!!!
    #
    Σχόλιο από Μιχαλίτσα, 23-7-12  
    Δίκιο έχεις! Κι εγώ τα αποφεύγω! Προχθές μετά από καιρό έφτιαξα το παγωτό του Άκη με γεύση σοκολάτα (που είναι κόλαση) και έφτιαξα μισή δόση...ίσα ίσα έφαγαν τρία άτομα από 2 μπαλίτσες κι εγώ απλά δοκίμασα δύο κουταλίτσες! Τέλος πάντων! Σε ευχαριστώ για την απάντηση! Να είσαι καλά! Καλή συνέχεια!!!
    #
    Σχόλιο από sofigr1, 17-9-12  
    ωραιο γλυκακι αλλα σε λιγωνει καπως..οταν το ειχα κανει εγω ειχα βαλει πραλινα ετοιμη.
    οντως οπως λεει η Μιχαλιτσα καλο ειναι να σπαμε τα μπισκοτα, εγω το ειχα βαλει στην καταψυξη και κοβοταν λιγο δυσκολα...οπως και τρωγοταν λιγο δυσκολα..
    #
    Σχόλιο από pontikaki1985, 24-9-13  
    Είναι, είναι απίθανος ο κορμός!! Έβαλα κι εγώ 2 φωτογραφίες. Το έφτιαξα το Σάββατο κ σχεδόν τελείωσε..
    #
    Σχόλιο από eri_87, 24-9-13  
    Έχω φτιάξει κι εγώ αυτή τη συνταγή.. Ο συνδυασμός μπισκότων-σοκολάτας-καραμέλας μου άρεσε πάρα πολύ, αλλά το μίγμα της πραλίνας ήταν υπερβολικά γλυκό για τα γούστα μου κ τα μπισκότα θα ήταν καλύτερα σπασμένα σε μεγάλα κομμάτια. Η καραμέλα έδεσε ωραία, είμαι λάτρης άλλωστε..
    #
    Σχόλιο από pontikaki1985, 25-9-13  
    Eri_87 η αλήθεια είναι ότι κι εμένα μου φάνηκε αρκετά γλυκό. Ίσως την επόμενη να βάζαμε 1 κούπα άχνη;; Αλλά σκέφτομαι μήπως χαλάσει η σύσταση του μείγματος;;; Αν το φτιάξεις ξανά και ελαττώσεις τη ζάχαρη να μας πεις αν έγινε εξίσου καλό. :-)
    #
    Σχόλιο από SOFITSA, 28-9-13  
    Σε όσους φάνηκε πολύ γλυκό, γιατί δε δοκιμάζετε με γκανάς αντί για πραλίνα; Αν το κάνει κανείς θα ήθελα να μάθω αν γίνεται καλό
    #
    Σχόλιο από anna777, 29-9-13  
    Εβαλα ένα φλυτσανι ζαχαρη και λιγο γάλα στην πραλινα για αν χτυπηθει καλυτερα. Βγηκε κάλη σαν συσταση. Καραμέλα εφτιαξα μόνη μου. Το θεωρω χαζο να βραζεισ 4 ωρεσ το ζαχαρουχο ενω σε 10 λεπτα μπορεις να φτιαξεις μονος σου. Ζαχαρη και λιγο νερακι σε ένα τηγανι+λιγες σταγόνες λεμόνι+λιγο αλατι. Δεν ανακατευω γυριζω που και που το τηγανι μεχρι να γινει καραμελε χρωμα και ριχνω κρεμα γαλακτος. Ποσοτητες για ενα φλυτσανι ζαχαρη-200γρ κρεμα στο περιπου. Καντε το παντως το γλυκο, ειναι γευστικότατο και πρωτοτυπο και ξεφευγει απο τον κλασσικό κορμο.
    #
    Σχόλιο από tahitian, 6-11-15  
    Αν και φαν του Ακη πραγματικα το βρηκα υπερβολικα γλυκο και ξεχασα τα σχολια που λεγαν για μειωση της ζαχαρης.Η πραλινα ηταν φανταστικη αλλά αν και πιστευα οτι λογω ρευστοτητας θα "ποτισει"τα μπισκοτα, αυτα μειναν ολοζωντανα και εντελως τραγανα.Δεν ξερω αν σπασμενα θα ηταν καλυτερο το αποτελεσμα.Παντως οι υπολοιποι το φαγαν ευχαριστως

    11 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από mpempekos, 22-7-12  
    #
    Σχόλιο από Μιχαλίτσα, 23-7-12  
    Έχω φτιάξει αυτή τη συνταγή από τότε που την έδειξε ο Άκης! Η "πραλίνα" έχει απίστευτη γεύση! Είναι αδιανόητη! Μας άρεσε πολύ! Είναι όμως ένα αρκετά "βαρύ" γλυκό και επίσης αρκετά "λιγουριάρικο" κατά τη γνώμη μου πάντα! Το ζαχαρούχο καραμελωμένο (επειδή το έχω δοκιμάσει και σε άλλη συνταγή του Άκη) έχω καταλήξει ότι δεν με ενθουσιάζει καθόλου, οπότε θα μπορούσε να λείπει και τελείως από τη συνταγή (δεν θα με πείραζε καθόλου). Όταν το ξαναφτιάξω θα παραλείψω το ζαχαρούχο και θα σπάσω τα μπισκότα (δεν θα τα βάλω ολόκληρα)! Τα πέντε πηρουνάκια αποκλειστικά και ΜΟΝΟ για την απίθανη "πραλίνα"!!!
    #
    Σχόλιο από SOFITSA, 23-7-12  
    Επειδή κι εγώ της ίδιας άποψης είμαι για το ζαχαρούχο, έβαλα πολύ λίγο. Δηλαδή 10 το πολύ ΜΙΚΡΕΣ κουταλίτσες. Επίσης μου φάνηκε πολύ πιο "ελαφρύ" από την κατάψυξη απ' ότι από το ψυγείο.
    #
    Σχόλιο από Μιχαλίτσα, 23-7-12  
    SOFITSA το υπόλοιπο ζαχαρούχο (αφού έβαλες 10 κουταλιές θα σου περίσσεψε) τι το έκανες αν επιτρέπεται; Λες να πηγαίνει στο παγωτό που έχει δώσει ο Άκης (αν φυσικά μειώσω τη ζάχαρη της συνταγής); Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου για το ότι στην κατάψυξη ήταν καλύτερο! Ξέχασα να σου πω "Μπράβο" που ανέβασες τη συνταγή! Α, επίσης το ζαχαρούχο όπως το έβαλε ο Άκης στο μπανόφι μου άρεσε πολύ περισσότερο απ'ότι το καραμελωμένο στην κατσαρόλα ζαχαρούχο...ίσως επειδή ήταν λίγο πιο ρευστό...τι να πω, δεν ξέρω!!! :-)
    #
    Σχόλιο από SOFITSA, 23-7-12  
    Το ζαχαρούχο-καραμέλα με περιμένει στο ψυγείο!!Δεν ξέρω τι να φτιάξω αν κι εμένα το μυαλό μου προς το παγωτό πηγαίνει. Η αλήθεια είναι ότι λόγω διακοπών και θερμίδων αποφεύγω να φτιάξω οτιδήποτε!!!
    #
    Σχόλιο από Μιχαλίτσα, 23-7-12  
    Δίκιο έχεις! Κι εγώ τα αποφεύγω! Προχθές μετά από καιρό έφτιαξα το παγωτό του Άκη με γεύση σοκολάτα (που είναι κόλαση) και έφτιαξα μισή δόση...ίσα ίσα έφαγαν τρία άτομα από 2 μπαλίτσες κι εγώ απλά δοκίμασα δύο κουταλίτσες! Τέλος πάντων! Σε ευχαριστώ για την απάντηση! Να είσαι καλά! Καλή συνέχεια!!!
    #
    Σχόλιο από sofigr1, 17-9-12  
    ωραιο γλυκακι αλλα σε λιγωνει καπως..οταν το ειχα κανει εγω ειχα βαλει πραλινα ετοιμη.
    οντως οπως λεει η Μιχαλιτσα καλο ειναι να σπαμε τα μπισκοτα, εγω το ειχα βαλει στην καταψυξη και κοβοταν λιγο δυσκολα...οπως και τρωγοταν λιγο δυσκολα..
    #
    Σχόλιο από pontikaki1985, 24-9-13  
    Είναι, είναι απίθανος ο κορμός!! Έβαλα κι εγώ 2 φωτογραφίες. Το έφτιαξα το Σάββατο κ σχεδόν τελείωσε..
    #
    Σχόλιο από eri_87, 24-9-13  
    Έχω φτιάξει κι εγώ αυτή τη συνταγή.. Ο συνδυασμός μπισκότων-σοκολάτας-καραμέλας μου άρεσε πάρα πολύ, αλλά το μίγμα της πραλίνας ήταν υπερβολικά γλυκό για τα γούστα μου κ τα μπισκότα θα ήταν καλύτερα σπασμένα σε μεγάλα κομμάτια. Η καραμέλα έδεσε ωραία, είμαι λάτρης άλλωστε..
    #
    Σχόλιο από anna777, 29-9-13  
    Εβαλα ένα φλυτσανι ζαχαρη και λιγο γάλα στην πραλινα για αν χτυπηθει καλυτερα. Βγηκε κάλη σαν συσταση. Καραμέλα εφτιαξα μόνη μου. Το θεωρω χαζο να βραζεισ 4 ωρεσ το ζαχαρουχο ενω σε 10 λεπτα μπορεις να φτιαξεις μονος σου. Ζαχαρη και λιγο νερακι σε ένα τηγανι+λιγες σταγόνες λεμόνι+λιγο αλατι. Δεν ανακατευω γυριζω που και που το τηγανι μεχρι να γινει καραμελε χρωμα και ριχνω κρεμα γαλακτος. Ποσοτητες για ενα φλυτσανι ζαχαρη-200γρ κρεμα στο περιπου. Καντε το παντως το γλυκο, ειναι γευστικότατο και πρωτοτυπο και ξεφευγει απο τον κλασσικό κορμο.
    #
    Σχόλιο από tahitian, 6-11-15  
    Αν και φαν του Ακη πραγματικα το βρηκα υπερβολικα γλυκο και ξεχασα τα σχολια που λεγαν για μειωση της ζαχαρης.Η πραλινα ηταν φανταστικη αλλά αν και πιστευα οτι λογω ρευστοτητας θα "ποτισει"τα μπισκοτα, αυτα μειναν ολοζωντανα και εντελως τραγανα.Δεν ξερω αν σπασμενα θα ηταν καλυτερο το αποτελεσμα.Παντως οι υπολοιποι το φαγαν ευχαριστως

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από pontikaki1985, 25-9-13  
    Eri_87 η αλήθεια είναι ότι κι εμένα μου φάνηκε αρκετά γλυκό. Ίσως την επόμενη να βάζαμε 1 κούπα άχνη;; Αλλά σκέφτομαι μήπως χαλάσει η σύσταση του μείγματος;;; Αν το φτιάξεις ξανά και ελαττώσεις τη ζάχαρη να μας πεις αν έγινε εξίσου καλό. :-)
    #
    Σχόλιο από SOFITSA, 28-9-13  
    Σε όσους φάνηκε πολύ γλυκό, γιατί δε δοκιμάζετε με γκανάς αντί για πραλίνα; Αν το κάνει κανείς θα ήθελα να μάθω αν γίνεται καλό

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Κακάο, το αγαπημένο μας ρόφημα
    Όλοι αγαπάμε το κακάο, τι ξέρουμε  όμως για α...
    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...
    Τα πάντα για την σοκολάτα
    Η σοκολάτα είναι σίγουρα από τους μεγαλύτερους ...
    Γάλα: λευκός θησαυρός
    Κάποιοι το λατρεύουν και καταναλώνουν λίτρα, κα...
    Ξηροί καρποί... μια σημαντική θρεπτική τροφή
    Τους χρησιμοποιούμε σε φαγητά, γλυκά και σε αρτ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΓΛΥΚΑ ΨΥΓΕΙΟΥ
    Ένα βιβλίο 80 αγαπημένων συνταγών, του/της Food4You
    ΚΟΡΜΟΙ/ ΡΟΛΑ
    Ένα βιβλίο 10 αγαπημένων συνταγών, του/της Toulita
    γλυκα
    Ένα βιβλίο 78 αγαπημένων συνταγών, του/της MAIRH37
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 401 αγαπημένων συνταγών, του/της zouzou91
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 199 αγαπημένων συνταγών, του/της ξενοδοχειο διρφυ