Κορμός σοκολάτας με καραμέλα
Μια φανταστική συνταγή για ένα διαφορετικό κορμό σοκολάτας με καραμέλα και 2 είδη μπισκότου από τον Άκη Πετρετζίκη
Λίγα μυστικά ακόμα
Το μείγμα σοκολάτας (πραλίνα) πρέπει να είναι πολύ ρευστό και στη συνέχεια θα παγώσει. Η συνταγή οπως είπα είναι του Άκη και την παρουσίασε στο Πρωινό mou. Το ζαχαρούχο το βράζουμε σε κατσαρόλα με νερό που να το καλύπτει καθόλη τη διάρκεια του βρασμού για 4 ώρες. Είναι το μόνο χρονοβόρο στη συνταγή. Αν δεν έχετε μίξερ ο Άκης πρότεινε και γκανάς αντί για πραλίνα ή και έτοιμη μερέντα.
Υλικά
-
2 γεμάτες κούπες φουντούκια
-
2 κούπες ζάχαρη άχνη
-
3/4 κούπας κακάο
-
1/2 κούπα σπορέλαιο
-
150 γρ. βούτυρο
-
24 σοκολατένια μπισκότα γεμιστά με κρέμα
-
1 πακέτο πτι-μπερ
-
1 ζαχαρούχο βρασμένο για 4 ώρες (καραμέλα)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε στο μίξερ-μπλέντερ ΠΑΡΑ πολύ καλά τα φουντούκια,την άχνη, το κακάο και το λάδι μέχρι να λιώσουν τελείως τα φουντούκια. Προσοχή πρέπει να γίνει πολύ νερουλό το μείγμα!
-
2
Στη συνέχεια προσθέτω το βούτυρο λιωμένο και χτυπάω για λίγο ακόμα.
-
3
Σε μια μακρόστενη φόρμα στρώνω μεμβράνη και ρίχνω λίγο από το μείγμα.
-
4
Από πάνω βάζω μια στρώση γεμιστά μπισκότα και ανάμεσα στα κενά κουταλιές καραμέλα.
-
5
Πάνω από τα γεμιστά-καραμέλα στρώνω τα πτι-μπερ.
-
6
Ρίχνω σοκολάτα και κάνω άλλη μια στρώση όπως παραπάνω.
-
7
Τελειώνω με σοκολάτα, κλείνω τη μεμβράνη και πατάω πολύ καλά για να μπει η σοκολάτα παντού.
-
8
Αφήνω στο ψυγείο ή στην κατάψυξη (ανάλογα τα γούστα) να παγώσει.
Σχόλια (12)