κύρια φωτογραφία συνταγής Κορμός σοκολάτας (μωσαικό) υπέροχος
patty
patty @cook_pattygr

Σοκολατένιος κορμός (μωσαικό). Το πιο νόστιμο κι εύκολο γλυκάκι του καλοκαιριού (και όχι μόνο). Φέρνει μνήμες παιδικές και στιγμές ατελείωτης ευχαρίστησης!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να προσθέσετε προαιρετικά 100 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα. Άν δεν έχετε κονιάκ, μπορείτε να βάλετε Grand Marnier.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

61 Minutes
4-6 άτομα
  1. 250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  2. 5 κουταλιές της σούπας κονιάκ
  3. 5 κουταλιές της σούπας κακάο
  4. 250 γρ. μπισκότα πτι μπερ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το βούτυρο ή τη μαργαρίνη σε χαμηλή φωτιά να λιώσει. Ρίχνω μέσα την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια, και ανακατεύω συχνά, προσέχοντας να μη βράσει.

  2. 2

    Μόλις λιώσει η κουβερτούρα, προσθέτω τη ζάχαρη άχνη, και το κακάο και ανακατεύω μέχρι να γίνει ένα λείο μίγμα.

  3. 3

    Αποσύρω από τη φωτιά και σπάω τα μπισκότα μέσα σε ένα μπωλ.

  4. 4

    Ρίχνω το μίγμα και προσθέτω τις 5 κουταλιές κονιάκ. Ανακατεύω πολύ καλά, για να καλυφθουν ολα τα μπισκότα από το μιγμα. Αφήνω το μίγμα να κρυώσει λίγο.

  5. 5

    Απλώνω ένα κομμάτι λαδόκολα στον πάγκο και ρίχνω το μίγμα. Τυλίγω τη λαδόκολα γύρω από το μίγμα και δημιουργώ έναν κορμό. (ρολάρετε δεξια - αριστερά μέχρι να έχει ομοιόμορφο σχήμα).

  6. 6

    Τυλίγω τη λαδόκολα στα άκρα για να μη χυθεί το μίγμα και το βάζω στην κατάψυξη για μερικές ώρες μέχρι να παγώσει. Όταν είναι έτοιμο το κόβω σε ροδέλες και σερβίρω σε πιατέλα τα κομμάτια.

Αντιδράσεις

Σχόλια (15)

.
. @cook_8494479
Νομίζω πως ο τίτλος τα λέει όλα...\r\nΥΠΕΡΟΧΟΣ!!

Από

patty
patty @cook_pattygr
στις
Είναι ένας δημιουργικός τρόπος να ξεφεύγω από όλα και να νοιώθω χαρούμενη. Μου αρέσει να κάνω τους γύρω μου χαρούμενους μέσα από αυτά που τους προσφέρω.
Δες περισσότερα