γλυκακια
γλυκακια @cook_8452988
,Ελλάδα

Είναι μια χριστουγεννιάτικη συνταγή αλλα εμένα μου άρεσε πάρα πολύ και η γεύση της!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. ρολό Για το
  2. 2 κ.σ. κακάο
  3. 1/4 κούπας ζεστό στιγμιαίο καφέ ή εσπρέσσο
  4. 6 κουταλιές ζάχαρη
  5. 1 βανίλια
  6. κακάο για το πασπάλισμα
  7. Για τη γέμιση
  8. 210 γρμ. λευκής σοκολάτας
  9. 2 κ.σ. κονιάκ
  10. Για τη σοκολάτα γκανάς
  11. 240 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμένουμε το φούρνο στους 180 C.

  2. 2

    Βουτυρώνουμε ελαφρώς τη βάση και τις πλευρές ενός μακρόστενου ταψιού. Στρώνουμε το χαρτί με λαδόκολλα.

  3. 3

    Λιώνουμε τη σοκολάτα, διαλύουμε το κακάο στον καφέ και τα αφήνουμε στην άκρη.

  4. 4

    Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τη μισή ποσότητα ζάχαρης. Ρίχνουμε σιγά - σιγά τη λιωμένη σοκολάτα και το μείγμα του καφέ.

  5. 5

    Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Ρίχνουμε στη μαρέγκα σιγά - σιγά την υπόλοιπη ζάχαρη χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα.

  6. 6

    Ρίχνουμε και την βανίλια. Ανακατεύουμε σιγά - σιγά τη μαρέγκα με το μείγμα σοκολάτας. Βάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.

  7. 7

    Πασπαλίζουμε μια πετσέτα με κακάο. Αναποδογυρίζουμε το κείκ αμέσως μόλις το βγάλουμε πάνω στην πετσέτα και ξεκολλάμε το χαρτί. Αρχίζοντας απο τη μακριά πλευρά τυλίγουμε το κείκ μαζί με την πετσέτα σε ρολό. Το αφείνουμε να κριώσει τελίως.

  8. 8

    Ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι τη σοκολάτα και 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος ώσπου να λιώσει και ανακατεύεται συνεχώς. Βάζουμε το μείγμα σε μπόλ και το αφήνουμε να κρυώσει τελίως.

  9. 9

    Σε μπόλ χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα και το μπράντι, ώσπου να αρχίσει να πήζει. Την προσθέτουμε στο μείγμα σοκολάτας και ανακατέυουμε.

  10. 10

    Λιώνουμε τη σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος. Τη ρίχνουμε σε μπόλ και την αφήνουμε να κρυώσει.

  11. 11

    Ξετυλίγουμε το ρολό (δεν πειράζει αν έχει σπάσει), το αλέιφουμε με τη γέμιση και το τυλίγουμε πάλι σε ρολό απο την μακριά πλευρά.

  12. 12

    Κόβουμε το 1/4 του ρολό διαγώνια και το κολλάμε δίπλα στο υπόλοιπο, έτσι ώστε να μοιάζει με κομμένο κορμό δέντρου.

  13. 13

    Σκεπάζουμε με τη γκανάς τους κορμούς (πρέπει να έίναι σε θερμοκρασία δωματίου) και χαράζουμε με ένα πιρούνι γραμμές για να μοιάζουν με κορμούς.

  14. 14

    Τους πασπαλίζουμε ελαφρώς με άχνη ζάχαρη και διακοσμούμε με ότι θέλουμε (εγώ έχω βάλει βυσσινα κομπόστα).

Αντιδράσεις

Σχόλια (12)

Arience
Arience @cook_8449682
Πολύ ωραία συνταγή.\r\nΦαντάζομαι διατηρείται μόνο στο ψηγείο, έτσι δεν είναι?

Από

γλυκακια
γλυκακια @cook_8452988
στις
,Ελλάδα