κύρια φωτογραφία συνταγής Κορμός σοκολατένιος με καραμέλα από Παρλιάρο
roulaz
roulaz @cook_8458798
,ΕΛΛΑΔΑ

Μόνο με 5 υλικά. Εύκολο και γρήγορο. Ένας μαλακός, βελούδινος σοκολατένιος κορμός. Στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Καλό είναι το τηγάνι για την καραμέλα να είναι με βαρύ πάτο για να μην πιτσιλάει στο βράσιμο. Τη γκανάς την ανακατεύουμε πάντα με αργές, κυκλικές κινήσεις. Αυτό την κάνει να γυαλίζει πολύ. Προσοχή μην κοπείτε στο σπάσιμο της καραμέλας. Αν το γλυκό μείνει για 2 μέρες στο ψυγείο θα γίνει ακόμη πιο νόστιμο γιατί αρχίζει και λιώνει η καραμέλα μέσα στη σοκολάτα. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

35 Minutes
8 άτομα
  1. Για την καραμέλα
  2. 300 γρ. ζάχαρη
  3. 120 γρ. νερό
  4. 120 γρ. γλυκόζη
  5. Για τη σοκολάτα
  6. 600 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  7. 600 γρ. κουβερτούρα (όποια θέλετε)
  8. 100-150 γρ. ουίσκι ή κονιάκ (προαιρετικά)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, βάζουμε τα υλικά της καραμέλας και ανακατεύουμε κάπου κάπου ώσπου να πάρει βράση. Μόλις αρχίσει να βράζει σταματάμε το ανακάτεμα και το αφήνουμε ώσπου να πάρει το χρώμα της καραμέλας.

  2. 2

    Εν τω μεταξύ βάζουμε σε κατσαρολάκι την κρ. γάλακτος να βράσει.

  3. 3

    Κόβουμε μικρά κομμάτια την κουβερτούρα και μόλις πάρει να βράσει η κρέμα γάλακτος, τη ρίχνουμε πάνω στην κουβερτούρα.

  4. 4

    Ανακατεύουμε αργά με κυκλικές κινήσεις.

  5. 5

    Ρίχνουμε και το ουίσκι και ανακατεύουμε.

  6. 6

    Βάζουμε την ρευστή κρέμα σε ταψάκι και την αφήνουμε να κρυώσει εντός ή εκτός ψυγείου μέχρι να σφίξει γιατί αλλιώς η καραμέλα που θα ρίξουμε θα πάει όλη στον πάτο.

  7. 7

    Όταν η καραμέλα μας είναι έτοιμη στρώνουμε λαδόκολα σε κρύο δίσκο κοπής ή σε μαρμάρινο πάγκο και χύνουμε εκεί την καραμέλα να απλωθεί και αφήνουμε να κρυώσει.

  8. 8

    Μόλις η καραμέλα σκληρύνει και γίνει...καραμέλα, τη σπάμε κομμάτια και με πλάστη ρολάρουμε πάνω της να γίνει μικρά μικρά κομματάκια.

  9. 9

    Ρίχνουμε την κρέμα μας σε μπολ, προσθέτουμε τα κομματάκια καραμέλας και ανακατεύουμε.

  10. 10

    Στρώνουμε λαδόκολλα σε μακρόστενη φόρμα, ρίχνουμε το μίγμα μας μέσα και αφήνουμε στο ψυγείο 1-2 ώρες ή και όλο το βράδυ αν θέλουμε.

  11. 11

    Αναποδογυρίζουμε τη φόρμα σε πιατέλα και είναι έτοιμο!!

Αντιδράσεις

Σχόλια (7)

Christina L.
Christina L. @cook_8505651
Την έκανα αυτή τη συνταγή πριν από κανα δυο εβδομάδες και από γεύση είναι καταπληκτική, όμως θέλει τουλάχιστον μια ολόκληρη μέρα στο ψυγείο για να στέκεται.. Ήθελα να την βάλω μέσα σε άσπρο παντεσπάνι να κάνω κορμό αλλά δε μου πέτυχε γιατί δεν είχε παγώσει καλά. θα την ξαναδοκιμάσω όμως όπως προτείνεις χωρίς παντεσπάνι δε το είχα σκεφτεί!!

Από

roulaz
roulaz @cook_8458798
στις
,ΕΛΛΑΔΑ