
Κορν-Ντογκς

Είναι μια εκδοχή των χοτ ντόγκς αλλά σε ξυλάκι με απίθανη τραγανή κρούστα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι! Την βρήκα στο σάιτ mama's party και την έφτιαξα αμέσως! Πολύ όμορφη ιδέα για τα πάρτυ και τους μπουφέδες μας! Ευχαριστώ το mamas party για την υπέροχη συνταγή !
Λίγα μυστικά ακόμα
Πριν περάσουμε τα λουκάνικα στα καλαμάκια μας τα βρέχουμε σε νερό για 2 λεπτά ώστε όταν τα ρίξουμε στο τηγάνι να μην μας καούν. Ο καλύτερος τρόπος να τα τηγανίσετε και να έχετε ένα όμορφο αποτέλεσμα είναι να βάζετε 2-3 στο τηγάνι όχι περισσότερα για να ψήνονται ομοιόμορφα! Μπορείτε να τα σερβίρετε με κέτσαπ και μουστάρδα ή ακόμα και με μαγιονέζα και κέτσαπ! Καλή επιτυχία!
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι να κάψει...
-
2
Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε το αλέυρι για όλες τις χρήσεις, το καλαμποκάλευρο μαζί με το αλάτι, το πιπέρι, την ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ.
-
3
Αν τα λουκάνικα είναι πολύ μακριά μπορείτε να τα κόψετε στην μέση αν θέλετε να είναι μικρότερα κομμάτια.Αν το κάνετε αυτό θα χρειαστείτε τα διπλά καλαμάκια για να σας φτάσουν. Αν τα αφήσετε ολόκληρα συνεχίζεται κανονικά την διαδικασία.
-
4
Ανακατεύουμε πολύ καλά τα αυγά με το γάλα. Ρίχνουμε το μίγμα στο μίγμα με το αλέυρι που φτιάξαμε πρίν και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένας όμορφος παχύρευστος χυλός.
-
5
Παίρνουμε τα σουβλάκια με τα λουκάνικα και τα βουτάμε μέσα στον χυλό με προσοχή να σκεπαστεί πολύ καλά.
-
6
Τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανά.
-
7
Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τα απολαμβάνουμε ζεστά ή ακόμα και κρύα!
Σχόλια (10)