κύρια φωτογραφία συνταγής Κότα με πιλάφι στο φούρνο
λωξαντρα
λωξαντρα @cook_8451992

Λίγα μυστικά ακόμα

Τρώγεται και την άλλη μέρα, και να κρυώσει δεν στεγνώνει καθόλου!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
  1. 1 κοτα σε μεριδες
  2. 1 φλ. ελαιόλαδο
  3. αλατι
  4. πιπερι
  5. κολιανδρο σκόνη
  6. 2 φλ. κιτρινο ρύζι μπονέ
  7. 4,5 φλ νερό
  8. 1 κυβο λαχανικών

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε και βγάζουμε τις πέτσες από τα κομμάτια της κότας, τα σκουπίζουμε με χαρτί. Το αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε και τον κολιανδο.

  2. 2

    Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό λάδι και τηγανίζουμε τη κότα γύρω στα 10 λεπτά.

  3. 3

    Μόλις κοκκινίσουν τα τοποθετούμε στο ταψί, μαζί με το λάδι τους.

  4. 4

    Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο λάδι να ζεσταθεί, ρίχνουμε το ρύζι πλυμένο και το ανακατεύουμε για 3 λεπτά.

  5. 5

    Το βάζουμε και αυτό στο ταψί.

  6. 6

    Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό, διαλύουμε το κύβο και 1κ.γ. αλάτι και το ρίχνουμε στο φαγητό.

  7. 7

    Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο, ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 και άλλα 10 λεπτά ξεσκέπαστο.

  8. 8

    Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε το φαγητό μέσα για να "μελώσει" το ρύζι.

Αντιδράσεις

Σχόλια (11)

golfo
golfo @cook_8452627
ειναι ενα απο τα αγαπημενα μας φαγητα,μας αρεσει πολυ ετσι το ρυζι.\nεγω το εκανα με μιση κοτα χωριατικη και εβγαλε νοστιμαδααααααααααααααα!\nεπι ευκαιριας την εβαλε και στην συμετοχη του διαγωνισμου!\nευχαριστω,φωτο σε λιγο

Από

λωξαντρα
λωξαντρα @cook_8451992
στις