Κότα με πιλάφι στο φούρνο
Λίγα μυστικά ακόμα
Τρώγεται και την άλλη μέρα, και να κρυώσει δεν στεγνώνει καθόλου!
Υλικά
-
1 κοτα σε μεριδες
-
1 φλ. ελαιόλαδο
-
αλατι
-
πιπερι
-
κολιανδρο σκόνη
-
2 φλ. κιτρινο ρύζι μπονέ
-
4,5 φλ νερό
-
1 κυβο λαχανικών
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε και βγάζουμε τις πέτσες από τα κομμάτια της κότας, τα σκουπίζουμε με χαρτί. Το αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε και τον κολιανδο.
-
2
Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό λάδι και τηγανίζουμε τη κότα γύρω στα 10 λεπτά.
-
3
Μόλις κοκκινίσουν τα τοποθετούμε στο ταψί, μαζί με το λάδι τους.
-
4
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο λάδι να ζεσταθεί, ρίχνουμε το ρύζι πλυμένο και το ανακατεύουμε για 3 λεπτά.
-
5
Το βάζουμε και αυτό στο ταψί.
-
6
Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό, διαλύουμε το κύβο και 1κ.γ. αλάτι και το ρίχνουμε στο φαγητό.
-
7
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο, ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 και άλλα 10 λεπτά ξεσκέπαστο.
-
8
Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε το φαγητό μέσα για να "μελώσει" το ρύζι.
Σχόλια (11)