Κοτο-cheese
Κοτόπουλο μπουκιές με κάρυ, κρέμα γάλακτος και λιωμένο τυρί. Τι άλλο να πεις!
Λίγα μυστικά ακόμα
Συνοδεύεται άριστα με πατάτες τηγανιτές ή με ρύζι!Αν σας αρέσουν τα πιο πικάντικα, όταν ρίχνετε το κάρυ προσθέστε καυτερή πάπρικα! Θα το απογειώσει!
Υλικά
-
2 στήθη κοτόπουλου
-
1 κ.σ. κάρυ
-
500 ml κρέμα γάλακτος
-
200 γρ. γκούντα τριμμένο
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
ελαιόλαδο
-
λίγο χλιαρό νερό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε και κόβουμε το στήθος σε μικρές μπουκίτσες.
-
2
Το αλατίζουμε και το σωτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.
-
3
Μόλις ξεροψηθεί επιφανειακά ρίχνουμε λίγο χλιαρό νερό και το αφήνουμε να βράσει. Δεν θα πάρει πάνω από 10 λεπτά εφόσον το έχουμε σε μικρές μπουκιές.
-
4
Μόλις εξατμιστεί το νερό και μείνει μόνο το κοτόπουλο στο τηγάνι, ρίχουμε την κρέμα γάλακτος, το κάρυ, λίγο ακόμα αλάτι (μια πρέζα) και λίγο πιπέρι, ανάλογα με το πόσο καυτερό το θέλουμε.
-
5
Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να πήξει ελαφρώς.
-
6
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί ή πυρέξ και προσθέτουμε το γκούντα τριμμένο. Ανακατεύουμε να πάει παντού και ψήνουμε στον αέρα για ένα τέταρτο και έτοιμο!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια