marymyt
marymyt @Mary_Savelou
,Ελλάδα

Λίγα μυστικά ακόμα

Τυρί βάζετε όσο θέλετε.Το ταψάκι μου είναι 27 νούμερο.Πριν βάλετε αλάτι δοκιμάσετε την γέμιση πρώτα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 Minutes
  1. φύλλο Για το
  2. 3 ποτήρια αλεύρι
  3. 1/2 ποτήρι σπορέλαιο
  4. 1 κουτ. του γλυκού σόδα
  5. 1 κουτ. σούπας ξύδι
  6. 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
  7. νερό χλιαρό όσο πάρει για να γίνει μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια
  8. Γέμιση
  9. 1 στήθος κοτόπουλο βρασμένο
  10. 0.5 κόκκινη πιπεριά
  11. 5 φέτες γαλοπούλα
  12. 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
  13. 1 φλ. του τσαγιού τυρί γκούντα
  14. αλάτι
  15. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Για το φύλλο, σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και κανουμε μια λακκούβα στη μέση.

  2. 2

    Προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι, το ξύδι και τέλος τη σόδα.

  3. 3

    Έπειτα προσθέτουμε λίγο λίγο το χλιαρό νερό ώσπου να έχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί.

  4. 4

    Για τη γέμιση, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο.

  5. 5

    Προσθέτουμε τα μανιτάρια να σωταριστούν κι αυτά.

  6. 6

    Έπειτα βάζουμε το κοτόπουλο το οποίο έχουμε μαδήσει, τη γαλοπούλα κομμένη σε κύβους και τις πιπεριές κομμένες σε κύβους.

  7. 7

    Τα αφήνουμε να σωταριστούν για λίγο ανακατεύοντας.

  8. 8

    Τα αφήνουμε να κρυώσουν και προσθέτουμε το τυρί και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά.

  9. 9

    Παίρνουμε τη ζύμη και τη χωρίζουμε σε δύο μέρη το ένα λίγο μεγαλύτερο από το άλλο.

  10. 10

    Παίρνουμε το μεγαλύτερο και το ανοίγουμε σε φύλλο στρογγυλό λίγο μεγαλύτερο από το ταψακι που θα χρησιμοποιήσουμε.

  11. 11

    Λαδωνουμε το ταψάκι μας με σπορέλαιο και βάζουμε μέσα το φύλλο.

  12. 12

    Προσθέτουμε έπειτα τη γέμιση.

  13. 13

    Παίρνουμε το άλλο κομμάτι ζύμης και το ανοίγουμε όσο το ταψάκι. Το τοποθετούμε πάνω από τη γέμιση. Τη ζύμη της βάσης που προεξέχει την τυλίγουμε γύρω από το πάνω φύλλο.

  14. 14

    Χαραζουμε την πίτα και την αλείφουμε με σπορέλαιο.

  15. 15

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 και αέρα για περίπου 45 λεπτά με μια ώρα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

despinal
despinal @despinal
Πολύ νόστιμη η πιτούλα σου! Πρόσθεσα λίγο θυμάρι, πάπρικα και carino για κοτόπουλο.

Από

marymyt
marymyt @Mary_Savelou
στις
,Ελλάδα