Κοτόπιτα 10
Λίγα μυστικά ακόμα
Τυρί βάζετε όσο θέλετε.Το ταψάκι μου είναι 27 νούμερο.Πριν βάλετε αλάτι δοκιμάσετε την γέμιση πρώτα.
Υλικά
-
φύλλο Για το
-
3 ποτήρια αλεύρι
-
1/2 ποτήρι σπορέλαιο
-
1 κουτ. του γλυκού σόδα
-
1 κουτ. σούπας ξύδι
-
1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
-
νερό χλιαρό όσο πάρει για να γίνει μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια
-
Γέμιση
-
1 στήθος κοτόπουλο βρασμένο
-
1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια
-
200 γρ. κρέμα γάλακτος
-
0.5 κόκκινη πιπεριά
-
0.5 πράσινη πιπεριά
-
5 φέτες γαλοπούλα
-
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
-
1 φλ. του τσαγιού τυρί γκούντα
-
αλάτι
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Για το φύλλο, σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και κανουμε μια λακκούβα στη μέση.
-
2
Προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι, το ξύδι και τέλος τη σόδα.
-
3
Έπειτα προσθέτουμε λίγο λίγο το χλιαρό νερό ώσπου να έχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί.
-
4
Για τη γέμιση, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο.
-
5
Προσθέτουμε τα μανιτάρια να σωταριστούν κι αυτά.
-
6
Έπειτα βάζουμε το κοτόπουλο το οποίο έχουμε μαδήσει, τη γαλοπούλα κομμένη σε κύβους και τις πιπεριές κομμένες σε κύβους.
-
7
Τα αφήνουμε να σωταριστούν για λίγο ανακατεύοντας.
-
8
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και προσθέτουμε το τυρί και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά.
-
9
Παίρνουμε τη ζύμη και τη χωρίζουμε σε δύο μέρη το ένα λίγο μεγαλύτερο από το άλλο.
-
10
Παίρνουμε το μεγαλύτερο και το ανοίγουμε σε φύλλο στρογγυλό λίγο μεγαλύτερο από το ταψακι που θα χρησιμοποιήσουμε.
-
11
Λαδωνουμε το ταψάκι μας με σπορέλαιο και βάζουμε μέσα το φύλλο.
-
12
Προσθέτουμε έπειτα τη γέμιση.
-
13
Παίρνουμε το άλλο κομμάτι ζύμης και το ανοίγουμε όσο το ταψάκι. Το τοποθετούμε πάνω από τη γέμιση. Τη ζύμη της βάσης που προεξέχει την τυλίγουμε γύρω από το πάνω φύλλο.
-
14
Χαραζουμε την πίτα και την αλείφουμε με σπορέλαιο.
-
15
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 και αέρα για περίπου 45 λεπτά με μια ώρα.
Σχόλια (3)