κύρια φωτογραφία συνταγής Κοτόπιτα 5
ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ
ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ @cook_8452751
,ΕΛΛΑΔΑ

Μια εύκολη και νόστιμη κοτόπιτα που από τότε που την ανακάλυψα την φτιάχνω συνέχεια και πάντα με βγάζει ασπροπρόσωπη!

Λίγα μυστικά ακόμα

Την τελεύταια φορα που την έφτιαξα για ένα τραπέζι επειδή το κοτόπουλο ήταν μικρό και η γέμιση βγήκε πιο λίγη έβαλα μόνο το ένα φύλλο σφολιάτας και το έκανα όπως την ζαμπονοτυρόπιτα πλεχτή και ήταν πολύ πιο εντυπωσιακό. Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 2 φύλλα σφολιάτας
  2. Για την γέμιση
  3. 1 κρεμμύδι μεγάλο
  4. 2 κουταλιές λάδι
  5. 2 φλ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  6. 1/2 φλ. αλεύρι
  7. Λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
  8. Αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβετε το κοτόπουλο σε μερίδες. Ρίχνετε σε κατσαρόλα νερό και, μόλις πάρει βράση, προσθέτετε το κρεμμύδι,  το κοτόπουλο, το λάδι, αλάτι και πιπέρι. Τα βράζετε καλά, φροντίζοντας να μείνουν με δυο φλυτζάνια ζωμό. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρείτε τα κόκαλα από το κοτόπουλο, κόβετε το ψαχνό σε κομμάτια και το βάζετε σε ένα μπολ.

  2. 2

    Σουρώνετε το ζωμό,τον ρίχνετε πάλι στην κατσαρόλα μαζί με το αλεύρι και τα ανακατεύετε, μέχρι να δέσει η κρέμα. Την αφήνετε να κρυώσει.

  3. 3

    Χτυπάτε τα αυγά, τα ανακατεύετε με την κρέμα, ώστε να ενωθούν καλά,

  4. 4

    Προσθέτετε το τυρί, το κοτόπουλο, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε.

  5. 5

    Αλείφετε ένα ταψί Νο 30 με λίγο λάδι.Τοποθετείτε το ένα φύλλο σφολιάτας στο ταψί, στρώνετε το μείγμα

  6. 6

    Και το σκεπάζετε με το δεύτερο φύλλο. Γυρίζετε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα χαράζετε την πίτα σε κομμάτια

  7. 7

    Και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 1 1/2 ώρα.

  8. 8

    Αφού κρυώσει λίγο η πίτα, κόβετε κομμάτια και σερβίρετε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (9)

Wendy
Wendy @wendy_9
Έχω καιρό να την κάνω και μου τη θύμισες. Μου αρέσει πολύ.

Από

ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ
ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ @cook_8452751
στις
,ΕΛΛΑΔΑ