Κοτόπιτα 6
Απλή,εύκολη πεντανόστιμη και δοκιμασμένη συνταγή!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αναλόγως φούρνου εγώ ψήνω για 15 λεπτά πριν τη βγάλω από κάτω!Επίσης την έκανα και στριφτή και βγήκε υπέροχη.Είναι πολύ χορταστική και αρκετά εύγευστη! Καλοφάγωτη
Υλικά
-
φύλλο Για το
-
750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις(και όσο πάρει)
-
χλιαρό νερό
-
1 κουτ. της σούπας ξύδι
-
λίγο λάδι
-
λίγο αλάτι
-
Για τη γέμιση
-
1 κοτόπουλο βρασμένο,ξεκοκκαλισμένο και ψιλοκομμένο
-
2-3 πιπεριές χρωματιστές ψιλοκομμένες
-
1 κρέμα γάλακτος (μικρή συσκευασία)
-
λίγο μουστάρδα
-
1 κύβο κότας
-
περίπου μισό κιλό φέτα
-
1 αυγό
-
αλάτι
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σ'ένα ταψάκι βάζουμε το αλεύρι κάνουμε μία γούρνα στη μέση και ρίχνουμε το αλάτι, το ξύδι, το λάδι και σιγά σιγά ανακατεύοντας συγχρόνως το χλιαρό νερό μέχρι να μπορεί να ζυμωθεί. Συμπληρώνουμε αν χρειαστεί αλεύρι. Ζυμώνουμε καλά να μην κολλάει αλλά να μην είναι και σκληρό. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί.
-
2
Για τη γέμιση, σ'ένα βαθύ μπόλ βάζουμε το κοτόπουλο, τις πιπεριές, την κρέμα γάλακτος, την φέτα τριμμένη, το αυγό, αλάτι, πιπέρι.
-
3
Σ'ένα μικρό μπρίκι βάζουμε μέχρι τη μέση ζεστό νερό και διαλύουμε τον κύβο ανακατεύοντας. Μόλις διαλυθεί προσθέτουμε τη μουστάρδα και ρίχνουμε στο υπόλοιπο μίγμα.Α νακατεύουμε καλά όλο το μίγμα και αφήνουμε στην άκρη.
-
4
Χωρίζουμε τη ζύμη σε ίσες μπαλίτσες και ανοίγουμε τα φύλλα μας όσο πιο λεπτά μπορούμε.
-
5
Στρώνουμε δύο φύλλα σε ταψί βουτυρωμένο (με λίγο λάδι μεταξύ τους) τη μισή γέμιση, ένα φύλλο στη μέση με την υπόλοιπη γέμιση και ένα φύλλο που θα σκεπάσει την πίτα μας απο πάνω το οποίο λαδώνω και βρέχω με νερό για να είναι τραγανή.
-
6
Ψήνουμε στους 180 με 200 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.
Σχόλια