Κοτόπιτα για όλους
Μια συνταγή πολύ εύκολη. Ελαφρύ γεύμα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι πολύ βασικό στο τέλος το γάλα να απλωθεί στις άκρες της πίτας για να μαλακώσουν. Παράλληλα μπορείτε να βάλετε στη γέμιση ακόμη και πολύχρωμες πιπεριές καθώς επίσης και καλαμπόκι. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!
Υλικά
-
1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
-
Για τη γέμιση
-
1 στήθος κοτόπουλο φιλέτο
-
250 γρ. milner (ή και γκούντα)
-
250 γρ μανιτάρια φρέσκα
-
1 μεγάλο κρεμμύδι
-
λάδι
-
1 ποτήρι γάλα φρέσκο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε το κοτόπουλο καλά και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
-
2
Το αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι για να βράσει (όχι πολύ νερό ίσα ίσα να καλύπτει το κοτόπουλο.
-
3
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και ρίχνουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια ψιλοκομμένα.
-
4
Τα σωτάρουμε για 5-6 λεπτά.
-
5
Όταν βράσει το κοτόπουλο το ρίχνουμε και αυτό στο τηγάνι με το κρεμμύδι και τα μανιτάρια.
-
6
Ρίχνουμε και μισό ποτήρι γάλα.
-
7
Τα ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και τα αποσύρουμε από τη φωτιά.
-
8
Σ'ένα ταψί ρίχνουμε πολύ λίγο λάδι και το απλώνουμε.Βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και ρίχνουμε τη γέμιση.
-
9
Προσθέτουμε το τυρί σε μικρά κομμάτια.
-
10
Έπειτα βάζουμε και το άλλο φύλλο σφολιάτας και ενώνουμε τις άκρες των 2 φύλλων και τις στρίβουμε.
-
11
Κόβουμε την πίτα σε κομμάτια και μ'ένα πινέλο απλώνουμε το γάλα πάνω στην πίτα.
-
12
Την ψήνουμε στους 180° C για 20 λεπτά σε αέρα (κατά προτίμηση μέχρι να ροδίσει.
Σχόλια (50)