Κοτόπιτα η αγαπημένη
Ιδανική για μπουφέ ή για ένα κυριακάτικο τραπέζι και όχι μόνο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε πριν βάλετε τα μανιτάρια να τα σωτάρετε ελαφρά και να τα αλατοπιπερώσετε. Επίσης για να ελαφρύνει το φαγητο εγω βάζω πάντοτε κρέμα γάλακτος light (την πράσινη συσκευασία). Όποτε την φτιάχνω γίνεται ανάρπαστη! Συνοδεύεται εξαίσια με σαλάτα του καίσαρα.
Υλικά
-
2-3 στήθη φιλέτο κοτόπουλο
-
500-600 γρ. τυριά τριμμένα διάφορα (π.χ. ρεγκάτο καπνιστό,γκούντα, ένταμ, γραβιέρα)
-
250-300 κρέμα γάλακτος
-
2 κονσέρβες μανιτάρια ή φρέσκα ασπρομανίταρα
-
1 κόκκινη πιπεριά σε ροδέλες
-
2 αυγά
-
φρεσκοκομμένο πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αρχικά βράζουμε το κοτόπουλο σε αλατισμένο νερό και στη συνεχεια το ψιλοκόβουμε. Εγω για ευκολία το βάζω στο μούλτι.
-
2
Στη συνέχεια στρώνουμε σε βουτυρωμένο πυρέξ μια στρώση κοτόπουλο, έπειτα μια στρώση τυριά, μετά παλι κοτόπουλο και τυριά και από πάνω την πιπεριά.
-
3
Στο τέλος καλύπτουμε την επιφάνεια με τα μανιτάρια μας. Ρίχνουμε μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπεράκι. Περιχύνουμε με τα αυγά μας χτυπημένα και στο τέλος την κρέμα γάλακτος.
-
4
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει το φαγητό και να λιώσουν τα τυριά. Καλή σας όρεξη!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (4)