hayat
hayat @hayat2613

Ένα πείραμα απόλυτης πείνας , απόλυτα πετυχημένο με ό,τι να ΄ναι στην κυριολεξία...

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορεί λίγο να σας ζορίσει στο τύλιγμα με τα πλαϊνά αλλά θα τη βρείτε την άκρη.Η γλυκόξινη κάνει τρομερή διαφορά και είναι πραγματικά κατά τα γούστα μου πεντανόστιμη, μην την παραλείψετε.Το κοτόπουλο μπορεί να είναι και περίσσευμα φυσικά, αρκεί να φτάνει για 3 μπουρέκια, αλλιώς μπορείτε να κάνετε και λιγότερα μπουρέκια.Εγώ πάντως με ένα μπούτι έβγαλα ένα μπουρέκι. Καλή επιτυχία σε όσους τη δοκιμάσουν.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 3 μεγάλα φύλλα στρογγυλά χωριάτικα για πίτα χοντρά
  2. 3 μπούτια κοτόπουλου ψημένα ή βρασμένα, καρυκευμένα όμως
  3. 4-5 μανιτάρια άσπρα μέτριου μεγέθους, όχι πολύ μεγάλα , καλύτερα προς μικρά λεπτοκομμένο
  4. 1 μεγάλο κολοκυθάκι εξαιρετικά λεπτοκομμένο σε φέτες
  5. 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι ξερό σε λεπτές λωρίδες
  6. 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά επίσης πολύ λεπτοκομμένη σε λωρίδες
  7. 100 γραμ. φέτα
  8. 200 γραμ. κίτρινα τυριά
  9. Γλυκόξινη σάλτσα (σε φακελάκι, αυτά που βρίσκουμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ σε ένα πορτοκαλί φακελάκι, νομίζω λέγονται Dragon κάτι)
  10. λίγο σπορέλαιο ή καλαμποκέλαιο για το άλειμμα.

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αρχικά ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας, εκτός από το λάδι για άλειμμα και τη γλυκόξινη σάλτσα.

  2. 2

    Μαδάμε το κοτόπουλο, το οποίο είναι οπωσδήποτε μαγειρεμένο με αλατοπίπερο και καρυκεύματα, και συνεχίζουμε προσθέτοντας τα υπόλοιπα υλικά, η γλυκόξινη μπαίνει πάνω στη γέμιση. Εγώ έβαλα ψημένο μπούτι που είχε περισσέψει και είχε τα μπαχαρικά του και ήταν τέλειο.

  3. 3

    Παίρνουμε στη συνέχεια ένα φύλλο στρογγυλό και το διπλώνουμε στη μέση να γίνει μισοφέγγαρο(προσοχή τα φύλλα πρέπει να είναι μεγάλα και χοντρά και οπωσδήποτε χωριάτικα και στρογγυλά).Αφού το διπλώσουμε το αλείφουμε με λίγο λαδάκι.

  4. 4

    Έπειτα απλώνουμε γέμιση κατά μήκος να σχηματίζει πούρο, δλδ δεν την απλώνουμε σε όλο το φύλλο να πάει παντού.

  5. 5

    Πασπαλίζουμε με 1-2 κουταλιές σούπας γλυκόξινη και ρολάρουμε. Προσοχή όταν θα κλείνετε το φύλλο να μην μπει μέσα στη γέμιση, το φύλλο πρέπει να είναι μόνο απ'έξω και μέσα μόνο γέμιση, να μην κλειστεί δλδ μαζί με τη γέμιση.Θα έχετε έτσι ένα ρολό, ένα μπουρέκι,το οποίο αλείφετε και εξωτερικά με λαδάκι και τοποθετείτε στο ταψί.

  6. 6

    Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα.Αν δείτε ότι σας περισσεύει γέμιση χρησιμοποιείστε άλλο ένα φύλλο.

  7. 7

    Ψήνετε στους 180 βαθμούς είτε αέρα είτε αντιστάσεις για 40-50 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσουν τα μπουρέκια.

  8. 8

    Αφήνετε λίγο να σταθούν και κόβετε σε φέτες.

Αντιδράσεις

Από

hayat
hayat @hayat2613
στις