Κοτόπιτα η λαχταριστή
Λαχταριστή και ελαφριά κοτόπιτα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το στήθος κοτόπουλου με στήθος γαλοπούλα μόνο που θα χρειαστεί η μισή ποσότητα. Επίσης μπορεί αντί για άνιθο να βάλουμε μάραθο
Υλικά
-
1 στήθος κοτόπουλου βρασμένο
-
1 κρεμμύδι μέτριο
-
λίγο λάδι
-
1 μικρό κουτί μανιτάρια κομμένα
-
2-3 ποτήρια του κρασιού γάλα
-
5-6 κουταλιές της σούπας ρεγκάτο
-
3 μικρά χλωρά κρεμμυδάκια
-
0.5 ματσάκι άνιθο
-
2 φύλλα σφολιάτας (1 συσκευασία των 700 γρ)
-
2 αβγά
-
αλάτι-πιπέρι
-
λίγο σουσάμι για τη διακόσμηση
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πολτοποιούμε το κρεμμύδι στο μούλτι και το τσιγαρίζουμε με λάδι σε μια κατσαρόλα.
-
2
Προσθέτουμε το στήθος κοτόπουλου, αφού το έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια και αλατοπιπερώνουμε.
-
3
Αφού τσιγαριστούν λίγο προσθέτουμε τα μανιτάρια.
-
4
Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το γάλα (2 ποτήρια του κρασιού) και 5 κουταλιές ρεγκάτο να πάρουν μια τελευταία βράση όλα μαζί.
-
5
Αφαιρούμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε τον άνιθο και το κρεμμυδάκι χλωρό ψιλοκομμένα.
-
6
Λαδώνουμε ένα πυρέξ και απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας.
-
7
Προσθέτουμε το μείγμα από την κατσαρόλα και προσθέτουμε 1 ακόμα κουταλιά σούπας τυρί
-
8
Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας. Ό.τι περισσεύει από τη σφολιάτα το κόβουμε το τυλίγουμε σαν πλεξούδα και το βάζουμε στα τοιχώματα του πυρέξ.
-
9
Ρίχνουμε στα τοιχώματα πρώτα και μετά σε όλο το πυρέξ γάλα και ένα αβγό χτυπημένο.
-
10
Απλώνουμε σουσάμι σε όλο το πάνω φύλλο της σφολιάτας.
-
11
Την ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς (πάνω κάτω αντιστάσεις και αέρα) για 20 περίπου λεπτά (φούρνος με φούρνο διαφέρει γι'αυτό να έχουμε το νου μας)
-
12
Τη σερβίρουμε αφού κρυώσει και κάτσει το φύλλο.
Σχόλια (3)