Κοτόπιτα ξανά
Παραθέτω άλλη μια συνταγή για κοτόπιτα στις τόσες πολλές και τόσες ωραίες. Την φτιάχνει ο ξάδερφος μου στο παραδοσιακό του ηπειρώτικο πιτάδικο. Τώρα κι εγώ μετά μανίας στο σπίτι.
Υλικά
-
1 στήθος κοτόπουλο
-
1 καρότο
-
1 κρεμμύδι
-
1 ντομάτα
-
1 πιπεριά κόκκινη ή πορτοκαλί
-
1 μικρή κρέμα γάλακτος light
-
200 γρ. κίτρινα τυριά ανάμεικτα (regatto, gouda κλπ.)
-
έτοιμο χωριάτικο φύλλο για πίτα
-
φύλλο εναλλακτικά ανοίγουμε σπιτικό
-
700 γρ. αλεύρι περίπου
-
λάδι
-
ξύδι
-
και νεράκι όσο πάρει
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε το κοτόπουλο με το καρότο και το κρεμμύδι.
-
2
Αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
-
3
Κόβουμε την πιπεριά σε μικρά κυβάκια.
-
4
Ξεσποριάζουμε την ντομάτα και την κόβουμε σε κύβους και αυτή.
-
5
Αναμειγνύουμε το κοτόπουλο και τα λαχανικά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τα τυριά και αλατοπιπερώνουμε ανάλογα με τα γούστα μας.
-
6
Στρώνουμε 3 φύλλα στο ταψί αφού τα αλείψουμε με λίγο λάδι.
-
7
Αδειάζουμε το μείγμα της γέμισης και σκεπάζουμε με 2 ακόμη φύλλα.
-
8
Τα φύλλα που έχουν μείνει τα γυρίζουμε προς τα πάνω.
-
9
Αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο λαδάκι και ραντίζουμε με νεράκι.
-
10
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα και να ψηθεί καλά.
-
11
Στους 200ο C για τουλάχιστον 1 ώρα. Καλή σας επιτυχία!
Σχόλια (4)