Κοτόπιτα με κάρυ και λαχανικά

Ding Dong
Ding Dong @cook_8489560

Μια νόστιμη κοτόπιτα εμπνευσμένη από την ταϊλανδέζικη κουζίνα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Για μια πιο light εκδοχή αγοράστε κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά και το κοτόπουλο μπορείτε να το βράσετε ή να το ψήσετε στο φούρνο πριν το προσθέσετε στο μίγμα των λαχανικών.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6 άτομα
  1. 1 φύλλο σφολιάτας
  2. 2 μεσαία κολοκυθάκια
  3. 1 κόκκινη πιπεριά
  4. 200 γρ κρέμα γάλακτος (ότι λιπαρά θέλετε)
  5. 2 γεμάτα κ.γ. κάρυ
  6. 1 κ.γ. πάπρικα
  7. αλάτι, πιπέρι
  8. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αφού ψιλοκόψετε το κρεμμύδι, τα κολοκυθάκια, την πιπεριά και τα μανιτάρια, τσιγαρίστε τα σε ένα βαθύ τηγάνι με αλατοπίπερο μέχρι να μαλακώσουν.

  2. 2

    Ταυτόχρονα κόψτε σε μικρά κομμάτια το κοτόπουλο και τηγανίστε το ξεχωριστά μέχρι να ψηθεί. Προσθέστε το στο μίγμα με τα λαχανικά.

  3. 3

    Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το κάρυ και την πάπρικα και αφήστε το μέχρι να ρουφήξει αρκετά και να μην έχει πολλά υγρά. Σε αυτό το σημείο μπορείτε να προσθέσετε παραπάνω από τα μπαχαρικά αν θέλετε πιο έντονη γεύση.

  4. 4

    Απλώστε το φύλλο σφολιάτα σε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους, γεμίστε το με την γέμιση και διπλώστε τις γωνίες.

  5. 5

    Ψήστε την πίτα για 30-40 λεπτά στους 200 βαθμούς έως ότου να πάρει χρώμα το φύλλο.

Αντιδράσεις

Από

Ding Dong
Ding Dong @cook_8489560
στις