Κοτόπιτα με κασέρι και πράσο
Λίγα μυστικά ακόμα
Η κοτόπιτα είναι ένας ωραίος τρόπος να εκμεταλλευτούμε το κοτόπουλο που μας περίσεψε από την προηγούμενη, όπως κι αν το έχουμε μαγειρέψει, ακόμη και κοκκινιστό. Για πιο νόστιμο αποτέλεσμα μην χρησιμοποιήσετε φιλέτο κοτόπουλο. Ο κόκορας είναι ακόμη πιο νόστιμος κι από το κοτόπουλο.Αν δεν σας βρίσκεται κασέρι μπορείτε να βάλετε ένα κεφαλοτύρι, μια γραβιέρα ή μια κεφαλογραβιέρα.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το κοτόπουλο με το μείγμα μπαχαρικών και το κρεμμύδι. Το αφήνουμε να κρυώσει, το ξεκοκκαλίζουμε και το κόβουμε σε μπουκίτσες.
-
2
Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το Βιτάμ και σοτάρουμε το πράσο και το μαραθόσπορο μαζί με τα κρεμμυδάκια αφού τα αλατοπιπερώσουμε, ανακατεύοντας συνεχώς σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαραθούν. Στο τέλος ρίχνουμε και το κοτόπουλο και συνεχίζουμε για 1-2 λεπτά το σοτάρισμα.
-
3
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στο μείγμα τον άνηθο και τον μαϊντανό ψιλοκομμένους. Αφήνουμε να κρυώσει η γέμιση και προσθέτουμε τα αβγά, το τυρί και λίγο παραπάνω πιπεράκι.
-
4
Στο μεταξύ έχουμε ετοιμάσει τη ζύμη για το φύλλο και την έχουμε αφήσει να ξεκουραστεί. Αλείφουμε με λιωμένο Βιτάμ ένα μέτριο ταψί και το στρώνουμε με δύο φύλλα αφού αλείψουμε με Βιτάμ το καθένα.Δεν τα στρώνουμε ομοιόμορφα αλλά με ζάρες, αφού αυτά τα εξογκώματα κάνουν στο τέλος τις νοστιμότερες μπουκιές.
-
5
Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση και τη σκεπάζουμε με άλλα δύο φύλλα, επίσης τσαλακωμένα.
-
6
Αλείφουμε με Βιτάμ την επιφάνεια, χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια, τη ραντίζουμε με νερό και την ψήνουμε για 1 ώρα περίπου σε ζεστό φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια