κύρια φωτογραφία συνταγής Κοτόπιτα με μανιτάρια
irini23
irini23 @cook_8461879

Λίγα μυστικά ακόμα

Αντί για κασέρι μπορούμε να χρησιμοποήσουμε οποιοδήποτε τυρί λιώνει. Μπορούμε να αυξήσουμε την ποσότητα των μανιταριών, αν το επιθυμούμε.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
  1. Στήθος κοτόπουλο (3-4 κομμάτια)
  2. 300 γρ. μανιτάρια
  3. 1 μεγάλο κρεμμύδι
  4. 1 ποτήρι γάλα
  5. 3 κουτ.σ. αλεύρι
  6. 2 φύλλα σφολιάτα
  7. 400 γρ. τριμμένο κασέρι
  8. αλάτι
  9. πιπέρι
  10. 1 αυγό για επάλειψη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε το κοτόπουλο. Αφού βράσει, το κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια.

  2. 2

    Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμυδι και τα μανιτάρια.

  3. 3

    Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ρίχνουμε και τις 3 κουταλιές αλεύρι. Τα ανακατεύουμε και σιγά σιγά ρίχνουμε το γάλα. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

  4. 4

    Αλείφουμε το ταψί με λίγο λάδι και τοποθετούμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Ρίχνουμε τη γέμιση και από πάνω στρώνουμε το κασέρι. Κλείνουμε με το δεύτερο φύλλο.

  5. 5

    Αλείφουμε τη σφολιάτα με το αυγό και τρυπάω με ένα πιρούνι για να μη φουσκώσει.

  6. 6

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς. Μόλις ροδίσει είναι έτοιμη.

Αντιδράσεις

Σχόλια (6)

VickyKovaiou
VickyKovaiou @cook_8462046
Οταν λες οτι στην ιδια κατσαρολα βαζουμε λίγο λάδι εννοειται οτι θα εχουμε χυσει το νερο στο οποιο βρασαμε το κοτοπουλο, ετσι?

Από

irini23
irini23 @cook_8461879
στις