Κοτόπιτα με τσένταρ
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε αντί για κρεμμυδάκια να βάλετε πράσα.
Υλικά
-
1 πακ. φύλλο κρούστας
-
1 στήθος κοτόπουλο βρασμένο
-
300-350 γρ τυρί τσένταρ
-
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
-
2 αυγά
-
5 φέτες μπέικον σε κομματάκια
-
αλάτι, πιπέρι
-
λίγο γάλα για το άλλειμα
-
περίπου 1/2 ποτ. λάδι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζω το βρασμένο κοτόπουλο στο μούλτι.
-
2
Σε αντικολλητικό τηγανάκι βάζω το μπέικον να τσιγαριστεί και ρίχνω και τα κρεμμυδάκια
-
3
Σε μια λεκανίτσα ανακατεύω καλά όλα τα υλικά εκτός από το γάλα και το λάδι
-
4
Παίρνω ένα φύλλο το λαδώνω, από πάνω τοποθετώ άλλο ένα το λαδώνω και τέλος τοποθετώ το τρίτο και το λαδώνω και αυτό
-
5
Στην ακρη των φύλλων (στη μεγάλη διάσταση τους) βάζω λίγο γέμιση (περίπου να πιάσει 3.5 εκατοστά)
-
6
Τυλιφω πρώτα τις άκρες των φύλλων λίγο προς τα μέσα για να μη μου φύγει η γέμιση προς πλάγια και ύστερα αρχίζω να τυλίγω τα φύλλα δημιουργώντας ρολλό
-
7
Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο με τριάδες φύλλων μέχρι να τελειώσουν
-
8
Τα βάζω σε λαδωμένο ταψάκι
-
9
Τα αλείφω πάλι με λίγο λάδι και γάλα, τα χαράσσω με ένα μαχαίρι (όχι μέχρι κάτω) και τα ψηνω σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει, περίπου 1 ώρα
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια