Κοτόπιτα της γιαγιάς Μαριός
Πίτα με κοτόπουλο και ρύζι
Λίγα μυστικά ακόμα
Σύνταγη απο την Θεσπρωτία!!!!!!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βγάζουμε τις πέτσες απο το κοτόπουλο.
-
2
Πλένουμε και βράζουμε το κοτόπουλο μαζί με το κρεμύδι και λίγο λάδι.
-
3
Οταν βράσει το κοτόπουλο το βγάζουμε απο την κατσαρόλα το ξεκοκαλίζουμε και το μαδάμε με τα χέρια μας σε μικρά κομάτια.
-
4
Στο ζωμό που βράσαμε το κοτόπουλο ρίχνουμε το ρύζι να βράσει, οχι πάρα πολή βράσιμο για να μην λασπώσει.
-
5
Ανοίγουμε τα φύλλα ανάλογα με το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε και την ποσότητα που θέλουμε να κάνουμε.
-
6
Ρίχνουμε λίγο λάδι στο τάψι και στρώνουμε τα δύο πρώτα φύλλα που έχουμε ανοίξει. Ενδιάμεσα στα δύο φύλλα ρίχνουμε λίγο λάδι.
-
7
Ανακατεύουμε το κοτόπουλο με το ρύζι, δυο κουταλίες απο τον ζώμο της κατσαρόλας, λίγο λάδι, τα ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε στο ταψί που έχουμε βάλει τα φύλλα και σκεπάζουμε την πίτα με τα αλλα δυο φύλλα που έχουμε φτιάξει.
-
8
Ψήνουμε την πίτα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C
Σχόλια (7)