Κοτοπιτάκια με παρμεζάνα
Αυτή τη συνταγή την είδα στο φύλλο κρούστας κανάκι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Για να φτιάξετε τριγωναΚόβετε τα φύλλα κατά μήκος. Αλείφετε ελαφρά 3 φύλλα με βούτυρο και βάζετε στην μία γωνία 2 κουταλιές από το μείγμα κοτόπουλου. Σκεπάζετε διπλώνοντας το φύλλο και σχηματίζοντας ένα τρίγωνο. Συνεχίζετε το δίπλωμα, δίνοντας τριγωνικό σχήμα. Επαναλαμβάνετε με τα υπόλοιπα φύλλα και την γέμιση. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
Υλικά
-
1 πακέτο φύλλο κρούστας
-
4 φλιτζ ψιλοκομμένο ψαχνό από βρασμένο κοτόπουλο
-
2 πράσα
-
1 ξερό κρεμμύδι
-
1 σκελίδα σκόρδο
-
4 κουτ. της σούπας βούτυρο
-
4 κουτ. της σούπας αλεύρι
-
1 φλιτζ. γάλα
-
1 φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα
-
2 αβγά
-
2 κουτ. της σούπας φρέσκια ρίγανη
-
3 κουτ. της σούπας γαλέτα
-
φύλλο λιωμένο βούτυρο για το
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και τα πράσα και τρίβετε το σκόρδο. Το σοτάρετε με το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και μόλις τα λαχανικά μαλακώσουν, ρίχνετε το αλεύρι, ανακατεύετε και ρίχνετε σιγά σιγά το γάλα.
-
2
Αφήνετε το μείγμα για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα, ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβολιάσει.
-
3
Αδειάζεται την μπεσαμέλ σε ένα μπολ και προσθέτετε το ψαχνό του κοτόπουλου, την παρμεζάνα, την γαλέτα, τα αβγά ελαφρά χτυπημένα, τα μυρωδικά και ανακατεύετε.
-
4
Φτιάχνουμε σε τρίγωνα τις κοτόπιτες στο ταψί και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 30 λεπτά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (8)