Κοτομπουκίτσες από φιλέτο ala Jimmys
Φανταστικός πειραματισμός που έκανα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλετε πριν ρίξετε την σάλτσα προσθέστε και μανιτάρια και σοτάρετε τα για κανένα δίλεπτο. Μην βάζετε πολύ αλάτι. Αν θέλετε δοκιμάστε πριν πήξει η σάλτσα και αν χρειάζεται συμπληρώστε αλάτι. Καλή σας όρεξη.
Υλικά
-
2 μέτρια φιλέτα κοτόπουλο
-
1 κ.σ. κόκκινο πιπέρι
-
1/2 κ.σ. κάρυ
-
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
-
μαύρο πιπέρι τριμμένο
-
λευκό πιπέρι τριμμένο
-
1 κ.σ. καλό βούτυρο
-
λάδι όσο για να καλύψει τον πάτο του τηγανιού
-
Για την σάλτσα
-
1 κούπα του καφέ ρετσίνα
-
1 κ.σ. μουστάρδα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε και κόβουμε τα φιλετάκια σε κομματάκια.
-
2
Τα ξεπλένουμε πάλι και αφού στραγγίσουν τα ανακατεύουμε μαζί με τα φιλετάκια σε ένα μπολ.
-
3
Βάζουμε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά μαζί με το λάδι και το βούτυρο και εφόσον κάψει το λάδι ρίχνουμε τα φιλετάκια μέσα και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να ροδίσουν.
-
4
Αφού ροδίσουν ρίχνουμε την κούπα με την ρετσίνα και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε την μουστάρδα. Προσοχή να μην σας φύγουν όλα τα υγρά για να μπορέσει να διαλυθεί η μουστάρδα και να δέσει η σάλτσα.
-
5
Συνοδέψετε με Σπαγγέτι ή ρυζάκι φούρνου.
-
6
Έκανα μερικές διορθώσεις στην αρχική, μετά από κάποιες εμπειρίες στην κουζίνα. Ελπίζω να σας αρέσει.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια