κύρια φωτογραφία συνταγής Κοτοπουλάκι φουρνιστό με ρύζι
trelokerkirea
trelokerkirea @cook_8497251

Ένα νόστιμο και εύκολο φαγάκι που έκανα πολύ συχνά σαν φοιτήτρια.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η γεύση του είναι πολύ ωραία και πιστέυω ότι είναι πιο χορταστικό έτσι από το κοτόπουλο με πατάτες ( όχι ότι δεν μου αρέσει, ο καλός ο μύλος όλα τα αλέθει χαχαχα).Μπορεί να γίνει και με ολόκληρο κοτόπουλο ή με όποιο κομμάτι εσείς προτιμάτε, απλά εμείς στο σπίτι είμαστε του μπουτιου!!! Καλή επιτυχία!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 Minutes
4 άτομα
  1. ρύζι για σπιροτό πιλάφι (εγώ χρησιμοποιώ το uncle ben's αυτό που είναι σε σακουλάκια και για αυτήν την ποσότητα βάζω 3-4 σακουλάκια)
  2. 1/3 της κούπας λάδι
  3. 2-3 σκελίδες σκόρδο
  4. 2-3 κσ μουστάρδα πικάντικη
  5. αλάτι
  6. πιπέρι
  7. λίγη πάπρικα γλυκεία
  8. νεράκι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε τα μπουτάκια και αν θέλουμε τα ξεκοκκαλίζουμε.

  2. 2

    Τα βάζουμε σε ταψί ή πυρέξ και προσθέτουμε το αλατάκι, το πιπεράκι, τη πάπρικα, το λάδι, τη μαργαρίνη και το σκόρδο.

  3. 3

    Σε μια κόυπα με νερό προσθέτουμε τη μουστάρδα, ανακατέυουμε καλά να διαλυθεί και στη συνέχεια λούζουμε με αυτό το νεράκι τα μπουτάκια. Προσθέτουμε αν χρειάζεται ακόμα λίγο νεράκι και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς

  4. 4

    Βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό και το στραγγίζουμε.

  5. 5

    Αφαιρούμε τα μπουτάκια απο το ταψί. Αν χρειάζεται στύβουμε ακόμα λίγο το ζουμάκι απο τα μπουτάκια για να μέινει μόνο το λαδι και με ένα πιρούνι λιώνουμε το σκόρδο και το ανακατέυουμε να ομογενοποιηθέι με το λαδάκι.

  6. 6

    Ρίχνουμε το ρύζι στο λάδι και το ανακατεύουμε. Είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε!!! Καλή μας όρεξη!!!

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

Adamantia 88
Adamantia 88 @cook_8502045
πολύ νόστιμο! έβαλα να βράσουν λίγο πρώτα στην κατσαρόλα τα μπουτια με σέλινο και κρεμμυδι.μετα τα εβαλα στο ταψι με μουσταρδα και λίγο απτο ζωμό τους. και έβρασα το ρύζι στο ζωμό απτα μπούτια.αντί για παπρικα έβαλα κάρυ που πάει απίστευτα και στο κοτόπουλο και στο ρύζι. θα το δοκιμασω την επομενη φορα και με παπρικα.

Από

trelokerkirea
trelokerkirea @cook_8497251
στις