Κοτοπουλάκι κατσαρόλας
Νόστιμο κοτοπουλάκι κατσαρόλας, γιαγιαδίστικο αλλά και ελαφρώς εκμοντερνισμένο!!!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε τα μπούτια κοτόπουλου, αφαιρούμε την πέτσα και το αλατίζουμε και το πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι το χυμό πορτοκάλι, το μέλι και τη μουστάρδα και το ρίχνουμε στο κοτόπουλο, το αφήνουμε να σταθεί στο ψυγείο έτσι για μια ώρα.
-
2
Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο να κάψει ελαφρώς, στο μεταξύ κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες και τις ντομάτες σε κον κασέ.
-
3
Ρίχνουμε στο λάδι που έχει κάψει ελαφρώς το κοτόπουλο όπως είναι με τη μαρινάδα του και το γυρνάμε μερικές φορές, ρίχνουμε και το κρεμμύδι και την ψιλοκομμένη ντομάτα και γυρνάμε,αφού εξατμιστούν τα υγρά της ντομάτας σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε για 2-3 λεπτά και έπειτα σκεπάζουμε με νερό και σιγοβράζουμε για καμιά ώρα ή μέχρι να είναι έτοιμο το κοτόπουλο και να έχει πιει τα περισσότερα υγρά του, προσοχή μην το στεγνώσετε, θέλουμε ζουμάκι !!!
-
4
Αν θέλετε κόβετε πατάτες λίγο χοντρές και τις τηγανίζετε ελαφρά και έπειτα τις ρίχνετε στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο να βράσουν μαζί του στο τελευταίο τέταρτο ή 20λεπτο, διαφορετικά τις κάνετε όπως επιθυμείτε, είτε βράζετε ένα ωραίο ρυζάκι μπασμάτι κατά προτίμηση.
Σχόλια (4)