κύρια φωτογραφία συνταγής Κοτόπουλο αλα Αγκνες

Κοτόπουλο αλα Αγκνες

15 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
cesilia
cesilia @cook_8448834

Αν σας αρέσουν οι εξωτικές γεύσεις θα τη βρείτε ενδιαφέρουσα. Η συνταγή δεν περιέχει αλάτι γιατί η σάλτσα σόγιας είναι ήδη πολύ αλμυρή

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι μιας πολύ καλής φίλης της μαμάς μου. Εγώ συχνά δεν βάζω όλα τα μπαχαρικά γιατί δεν αρέσουν στον άντρα μου. Μπορείτε και εσείς να βγάλετε κάποια για να ελαττώσετε την δυνατή γεύση ή να μειώσετε την ποσότητα αλλά έτσι το φαγητό υστερεί σε γεύση. Μπορείτε επίσης να αντικαταστήσετε το μισό κοτόπουλο με μανιτάρια. Η εκτέλεση είναι ίδια, απλά μαγειρεύετε περισσότερη ώρα μέχρι το φαγητό να πιει τα υγρά του

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4
  1. 1 κιλό στήθος κοτόπουλο
  2. 4 κούπες λάχανο χοντροκομμένο
  3. 1 κούπα σάλτσα σόγιας
  4. 1 κουταλάκι καρρυ
  5. 1 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
  6. 1 κουταλάκι τζίντζερ τριμμένο
  7. Λίγο λάδι
  8. 1 κουταλιά σουσάμι (προαιρετικά)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομματάκια (κατά προτίμηση σε στενές λωρίδες)

  2. 2

    Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ή κατσαρόλα ρίξτε λίγο λάδι, τα κομμάτια τού κοτόπουλου και ελάχιστο νεράκι. Μαγειρέψτε έως να ασπρίσουν όλα τα κομματάκια. Προσθέστε την σάλτσα σόγιας και τα μπαχαρικά και αφήστε το σε σιγανή φωτιά για 15 λεπτά περίπου να χυθεί το κοτόπουλο.

  3. 3

    Αμέσως μετά κλείστε το μάτι και ρίξτε το λάχανο ανακατεύοντας καλά. Το λάχανο πρέπει να είναι «τσαλακωμένο» μέσα στο τηγάνι και σχετικά ωμό – αρκεί μόνο να ανακατευτεί καλά για να πάρει γεύση από τα μπαχαρικά. Πασπαλίστε με το σουσάμι και σερβίρετε με κάποιο αρωματικό ρύζι (Τhai ή Jasmine ή Basmati)

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

cesilia
cesilia @cook_8448834
στις