Κοτόπουλο αλα γάστρα
Κοτόπουλο με πατάτες και μουστάρδα κ.α. στη γάστρα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Εάν έχετε χρόνο αφήνετε το κοτόπουλο μέσα στο μείγμα για κανένα δίωρο.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220C (χωρίς αέρα)
-
2
Πλένουμε τα κομμάτια κοτόπουλου πολύ καλά και τα τοποθετούμε σ΄ ένα μπολ τα αλατοπιπερώνουμε και τα αλείφουμε με μουστάρδα.
-
3
Σ' ένα multi βάζουμε το μαϊντανό το καρότο το μέλι το χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού (περνώντας τον από σουρωτήρι), και ελάχιστη μουστάρδα αν θέλουμε.
-
4
Ρίχνουμε το μίγμα που ψιλοκόψαμε στο κοτόπουλο.
-
5
Κόβουμε τις πατάτες χοντροκομμένες τις αλατοπιπερώνουμε και τις ρίχνουμε στη γάστρα με όσο ελαιόλαδο θέλουμε.
-
6
Τοποθετούμε το κοτόπουλο από πάνω μαζί με το μίγμα που έχει μείνει στο μπωλ και ρίχνουμε λίγο λαδάκι ακόμη πάνω του. Αν χρειάζεται νερό προσθέτουμε όμως πολύ λίγο.
-
7
Ψήνουμε με κλειστό καπάκι για μία ώρα στους 200C και άλλη μισή με ανοιχτό καπάκι να ροδοκοκκινίσουν.
Σχόλια (15)