κύρια φωτογραφία συνταγής Κοτόπουλο αλα γάστρα
Μαρία
Μαρία @cook_8481650

Κοτόπουλο με πατάτες και μουστάρδα κ.α. στη γάστρα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Εάν έχετε χρόνο αφήνετε το κοτόπουλο μέσα στο μείγμα για κανένα δίωρο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

120 Minutes
Περίπου 4 γενναίες μερίδες
  1. 3-4 μπουτάκια ή στήθος κοτόπουλου
  2. πατάτες όσες χωράει η γάστρα
  3. λίγο φρέσκο μαϊντανό
  4. 4-5 σκελίδες σκόρδο
  5. χυμό από 1 πορτοκάλι
  6. χυμό από 2 λεμόνια
  7. μουστάρδα απαλή
  8. 1 κ.σ. μέλι
  9. ελαιόλαδο όσο θέλουμε
  10. αλάτι, μείγμα πιπεριών και άλλα μπαχαρικα κατά προτίμηση

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220C (χωρίς αέρα)

  2. 2

    Πλένουμε τα κομμάτια κοτόπουλου πολύ καλά και τα τοποθετούμε σ΄ ένα μπολ τα αλατοπιπερώνουμε και τα αλείφουμε με μουστάρδα.

  3. 3

    Σ' ένα multi βάζουμε το μαϊντανό το καρότο το μέλι το χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού (περνώντας τον από σουρωτήρι), και ελάχιστη μουστάρδα αν θέλουμε.

  4. 4

    Ρίχνουμε το μίγμα που ψιλοκόψαμε στο κοτόπουλο.

  5. 5

    Κόβουμε τις πατάτες χοντροκομμένες τις αλατοπιπερώνουμε και τις ρίχνουμε στη γάστρα με όσο ελαιόλαδο θέλουμε.

  6. 6

    Τοποθετούμε το κοτόπουλο από πάνω μαζί με το μίγμα που έχει μείνει στο μπωλ και ρίχνουμε λίγο λαδάκι ακόμη πάνω του. Αν χρειάζεται νερό προσθέτουμε όμως πολύ λίγο.

  7. 7

    Ψήνουμε με κλειστό καπάκι για μία ώρα στους 200C και άλλη μισή με ανοιχτό καπάκι να ροδοκοκκινίσουν.

Αντιδράσεις

Σχόλια (15)

ειρπαπ
ειρπαπ @cook_8520041
Εξαιρετική συνταγή. Το απόλαυσαν και όσοι δεν συμπαθούν το κοτόπουλο. Εγώ αντί μαϊντανό έβαλα δενδρολιβανο

Από

Μαρία
Μαρία @cook_8481650
στις