Κοτόπουλο αλά καρμπονάρα
Ένα νοστιμότατο κοτόπουλο με σάλτσα περίπου σαν καρμπόναρα και μπορείτε να το συνοδέψετε με μακαρόνια-ρύζι-πουρέ....
Υλικά
-
2 στήθη από κατόπουλο
-
Μανιτάρια (περίπου 10 με 15 τεμ.)
-
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
400 γρ. κρέμα γάλακτος
-
1/4 κ. μπέικον
-
1 κόκκινη και 1 κίτρινη πιπεριά
-
1/2 ποτήρι κρασί (κατά προτίμιση λευκό)
-
1 φακελάκι κνορρ σκόνη για καρμπονάρα
-
1 κουταλιά μουστάρδα
-
Λίγο μαιντανό
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
Λίγο ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε το κοτόπουλο μας σε μικρά κυβάκια και το σωτάρουμε με λίγο λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι.
-
2
Έπειτα ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το μπέικον και τις πιπεριές, πλένουμε και κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια και τα βάζουμε και αυτά μέσα στο τηγάνι για να σωταριστούν και αυτά.
-
3
Σβίνουμε με το κρασί μας και το αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ.
-
4
Προσθέτουμε τη μουστάρδα και την κρέμα γάλακτος και τη σκόνι καρμπονάρας της κνορρ.
-
5
Τέλος, αλατοπιπερόνουμε και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για να δέσει.
-
6
Όταν ειναι σχεδόν έτοιμο ρίχνουμε και τον ψιλοκομμένο μαιντανό μας και ανακατεύουμε καλά.
-
7
Μπορούμε να το σερβίρουμε με μακαρόνια ή με πουρέ πατάτας ή με ρύζι. Καλή σας Όρεξη...
Σχόλια (10)