Κοτόπουλο εξωτικό και σαλτσερό
Κρεμώδες κοτοπουλάκι με εξωτικό αέρα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Το χαμομηλάκι κόβει την "κοτοπουλίλα". Εγώ το χρησιμοποιώ πολύ στις συνταγές με κοτόπουλο. Βγάλτε το όμως στο πρώτο 10λεπτο του βρασμού.Στο ξαναζέσταμα προσθέστε γαλατάκι και ανακατέψτε καλά... γίνεται μούρλια!
Υλικά
-
2 στήθη κοτόπουλο
-
λίγο σησαμέλαιο
-
2 σκελίδες σκόρδο χοντρούλες ή 4 λεπτούλες λιωμένες.
-
τζίντζερ φρέσκο (μέγεθος καρυδιού τριμμένο) ή 1κγ σε σκόνη.
-
1/2 κγ κουρκουμάς
-
προαιρετικά μια πρέζα χαμομήλι (σε διχτάκι)
-
1 +1/2 κουτί γάλα εβαπορέ
-
1 κεσεδάκι γιαούρτι
-
1/2 κγ ντεμεράρα (ή μαύρη ζάχαρη)
-
αλατάκι
-
πιπεράκι τριμμένο για το σερβίρισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κυβάκια (φουντούκια).
-
2
Το τσιγαρίζουμε με το σησαμέλαιο σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να πιεί τα υγρά του και να ροδίσει.
-
3
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και αφού "καθίσει", προσθέτουμε τα καρυκεύματα και το σκόρδο χωρίς το χαμομήλι.
-
4
Ανακατεύουμε λίγο για να "ζωντανέψουν" τα καρυκεύματα και προσθέτουμε το γάλα και το φακελάκι του χαμομηλιού.
-
5
Αφήνουμε να σιγοβράσει για 45' ανακατεύοντας που και που για να μην κολλάει το γάλα στον πάτο.
-
6
Σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε το γιαούρτι ανακατεύοντας καλά καλά.
-
7
Αφήνουμε 15' να καθίσει και σερβίρουμε με μπασμάτι.
-
8
Το φρεσκοτριμμένο πιπεράκι του πάειειει!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια