Κοτόπουλο φούρνου με λαχανόρυζο και πάπρικα
Μία πολύ νόστιμη συνταγή για κοτόπουλο με λάχανο, δοκιμάστε την.
Λίγα μυστικά ακόμα
Όταν σερβίρουμε στα πιάτα δεν πρέπει να έχει καθόλου ζουμιά. Η συνταγή είναι της Αργυρως Μπαρμπαρίγου και την είχε δείξει πριν χρόνια στον Πρωινο Καφέ.
Υλικά
-
1 κοτόπουλο σε μερίδες
-
3/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο
-
1 κουταλιά της σούπας πιπέρι καγιέν καυτερό (γεμάτη)
-
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
-
1 μέτριο σκληρό λάχανο
-
χυμός από δύο λεμόνια
-
1 φλυτζάνι του τσαγιού ρύζι μακρύκοκο για πιλάφι
-
αλάτι και φρέσκο πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε φαρδιά κατσαρόλα ροδίζουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές για 6-7 λεπτά με το μισό λαδάκι.
-
2
Προσθέτουμε το καγιεν και τη πάπρικα και αφήνουμε 2-3 λεπτά να κοκκινήσει το λάδι.
-
3
Βγάζουμε με τσιμπίδα το κοτόπουλο και το αφήνουμε στην άκρη σε άλλο σκεύος.
-
4
Κόβουμε το λάχανο σε μεγάλα κομμάτια αφαιρώντας τα σκληρά κομμάτια.
-
5
Το ρίχνουμε στο σκεύος που είχαμε περάσει το κοτόπουλο, το αφήνουμε να μαραθει 5-6 λεπτά ανακατεύουμε με κουτάλα και σβήνουμε με το χυμό λεμονιού.
-
6
Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και προσθέτουμε περίπου 1 ποτήρι νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει για 30 λεπτά περίπου. Ενδιάμεσα αλατοπιπερωνουμε.
-
7
Τότε προσθέτουμε το ρύζι και αφήνουμε να βράσει για 5-6 λεπτά ακόμα.
-
8
Αδειάζουμε το φαγήτο σε ταψί, φροντίζοντας το ρύζι να πάει στο πάτο του ταψιού και από πάνω λάχανο και κοτόπουλο. Δοκιμάζουμε για αλοτοπίπερο και προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι.
-
9
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνοσε αντιστάσεις στους 180 βαθμούς στην τελευταία σχάρα μέχρι να πιεί όλα τα υγρά του.
Σχόλια (5)