Κοτόπουλο φούρνου πανέ με φασκόμηλο
Εύκολη σύνταγη. Χρόνος προετοιμασίας 12 ώρες.
Λίγα μυστικά ακόμα
Ενναλακτικά σε περίπτωση που δεν σας αρέση το φασκόμηλο αντικαταστηστε τό με δεντρολίβανο ή οποιο αλλο μυρωδικό της αρεσκέια σας.. Εννάλακτικα αντι για παρμεζάνα μπορειτε να βάλετε ρεγκάτο ή κασέρι...
Υλικά
-
12 μπούτακια κοτόπουλου ή 4 μεγάλα στήθη χωρίς την πετσα
-
1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαόυρτι
-
4 κ.σ ελαιόλαδο
-
2 κ.σ μουστάρδα
-
1 σκ. σκόρδο
-
200 gr γαλέτα
-
100 gr τρίμενη παρμεζάνα
-
1/2 κ γλ φασκομήλο
-
1/2 κ γλ ρίγανη
-
1/2 κ γλ γλυκια πάπρικα
-
3 κ.σ μαίντανος ψιλοκομμένος
-
ηλιαέλαιο, αλάτι και φρεσκό τριμένο πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μπλέντερ κόβουμε και ανακατευουμε ώστε να γίνει ένα ομοιόμορφο μέιγμα το γιάουρτι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, μουστάρδα, φασκόμηλο, ρίγανη και την πάπρικα.
-
2
Πλένουμε και αλειφουμε με αυτο το κομμάτια κοτόπουλου και τα τοπόθετουμε σε ένα ταψί σκεπάζοντας τα με μια μεμβάνη για 12 ωρες στο ψυγείο.
-
3
Στη συνέχεια χωρίς να αφαιρεσουμε το μείγμα γιαουρτιού που εχουν μαριναριστει από το βράδυ τα πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και τα περνάμε απο την γαλέτα.
-
4
Σε ενα καθαρό ταψί στρώνουμε τα κομμάτια κοτοπουλου και τα ραντίζουμε από πανω με λίγο ηλιέλαιο και μαίντανο...
-
5
Ψήνονται στους 200 βαθμούς με αέρα για 30 λεπτα πέριπου και σερβίρονται με σαλάτα και τηγανιτές πατατουλες
Σχόλια (2)