Κοτόπουλο Hobe Sound
Την βρήκα σε ένα ιταλικό site. Την δοκίμασα, μου άρεσε και την μοιράζομαι μαζί σας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι σημαντικό στην μέση του ψησίματος να γυρίσετε το κρέας και να το ξανάβρέξετε με την σάλτσα.Εάν δείτε ότι η σάλτσα έχει τάση να καραμελώσει, προσθέστε χυμό ενός ακόμα πορτοκαλιού.Συνοδεύεται τέλεια με πιλάφι ή πατάτες στον ατμό.Και όσο για το κρασί...κάντε τον κόπο να το δοκιμάσετε με Fiano di Avellino.Το δοκίμασα έτσι την δεύτερη φορά που το μαγείρεψα και ήταν πρόταση ιταλίδας φίλης.
Υλικά
-
1,6 kg κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
-
6 κουταλιές μέλι
-
3 κουταλιές γλυκιά μουστάρδα
-
1 κουταλιά σκόνη κάρυ
-
χυμό ενός πορτοκαλιού
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα ταψί βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός του κοτόπουλου) και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει το μέλι.
-
2
Όταν τα υλικά μας ενωθούν καλά, βάζουμε και το κοτόπουλο βρέχοντας το καλά με την σάλτσα.
-
3
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
Σχόλια (24)