κύρια φωτογραφία συνταγής Κοτόπουλο Hobe Sound
kor_
kor_ @cook_8453272
,

Την βρήκα σε ένα ιταλικό site. Την δοκίμασα, μου άρεσε και την μοιράζομαι μαζί σας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι σημαντικό στην μέση του ψησίματος να γυρίσετε το κρέας και να το ξανάβρέξετε με την σάλτσα.Εάν δείτε ότι η σάλτσα έχει τάση να καραμελώσει, προσθέστε χυμό ενός ακόμα πορτοκαλιού.Συνοδεύεται τέλεια με πιλάφι ή πατάτες στον ατμό.Και όσο για το κρασί...κάντε τον κόπο να το δοκιμάσετε με Fiano di Avellino.Το δοκίμασα έτσι την δεύτερη φορά που το μαγείρεψα και ήταν πρόταση ιταλίδας φίλης.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 Minutes
  1. 1,6 kg κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
  2. 6 κουταλιές μέλι
  3. 3 κουταλιές γλυκιά μουστάρδα
  4. 1 κουταλιά σκόνη κάρυ
  5. χυμό ενός πορτοκαλιού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα ταψί βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός του κοτόπουλου) και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει το μέλι.

  2. 2

    Όταν τα υλικά μας ενωθούν καλά, βάζουμε και το κοτόπουλο βρέχοντας το καλά με την σάλτσα.

  3. 3

    Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.

Αντιδράσεις

Σχόλια (24)

kostas
kostas @cook_8449799
λαδι,βουτυρο,αλατι,πιπερι,ριγανη???τιποτα απο αυτα???εγω θα εβαζα λιγο απο ολα.

Από

kor_
kor_ @cook_8453272
στις
,
Τέλος στην ασχετοσύνη!!!Η "νέα μαγείρισσα" ύστερα απο 6 μήνες εξελίχθηκε!!!Τώρα συναγωνίζομαι και τα φαγητά της μαμάς!!!-). Άρχισα να μαγειρεύω μετά τον πρώτο μήνα που έμενα μόνη και είδα οτι όχι...τα λεφτά δεν φτάνουν για να τρως κάθε μέρα έξω!Και καθώς η συγκάτοικος ούτε αυγό δεν τηγανίζει..κουβαλάω τα βάρη της κουζίνας.Λατρεύω την ιταλική κουζίνα και την ζαχαροπλαστική.Ζω άνετα μόνο με γλυκά!!!Είμαι περήφανη γιατί,ΝΑΙ,χάρη στην παρέα μας έμαθα και εγώ να μαγειρέυω και τώρα καλώ φίλους για φαγητό χωρίς τον φόβο να τους αφήσω νηστικούς!!!Επίσης,θα ήθελα να συμπληρώσω ότι πολύ με συγκινούν τα πιρουνάκια σας...Μάλιστα,στα πρώτα που πήρα χοροπηδούσα σαν παλαβό(όχι ότι δεν είμαι...)!
Δες περισσότερα