κύρια φωτογραφία συνταγής Κοτόπουλο κινέζικο 2

Κοτόπουλο κινέζικο 2

11 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Μαίρη Κ
Μαίρη Κ @cook_8477916
,Ελλάδα

Δεν είναι κινέζικη συνταγή, απλά μία φίλη της μαμάς μου το ονόμασε έτσι λόγω των μανιταριών και της σόγια σος που περιέχει!!! Είναι, όμως, ένας πολύ γευστικός και ελαφρύς τρόπος να φάμε το κατά τα άλλα άνοστο στήθος κοτόπουλου!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένα μανιτάρια όμως η γεύση δε θα είναι ίδια. Η πρωτότυπη συνταγή πρότεινε αλεύρωμα του κοτόπουλου και κατόπιν τηγάνισμα. Έτσι όμως γινόταν πολύ βαρύ και λιπαρό για τα δικά μου γούστα και έτσι τροποποίησα ελαφρά τη συνταγή. Εσείς αν θέλετε μπορείτε να δοκιμάσετε και με αυτό τον τρόπο το φαγητό. Αν θέλετε μπορείται να παραλείψετε τελείως το κρασί ή το κονιά (ανάλογα με το πως σας αρέσει). Σε αυτή την περίπτωση όμως θα πρέπει να αυξήσετε την ποσότητα του άλλου ποτού από 1 σε 2 ποτήρια.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 1 πακέτο στήθος κοτόπουλο
  2. 500 gr μανιτάρια άσπρα φρέσκα
  3. 3 χρωματιστές πιπεριές
  4. 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
  5. 1 ποτήρι του κρασιού κονιάκ
  6. Αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκίτσες και το αλατοπιπερώνουμε. Προσοχή στο αλάτι γιατί η σογια σος είναι πολύ αλμυρή και υπάρχει κίνδυνος το φαγητό μας να βγει "λύσσα"!!!

  2. 2

    Ζεσταίνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο σε ένα τηγανάκι και σωτάρουμε ελαφρά το κοτόπουλο.΄

  3. 3

    Όταν σωταριστεί το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα από το τηγάνι και το βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

  4. 4

    Τεμαχίζουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες.

  5. 5

    Κόβουμε τις πιπεριές σε μπαστουνάκια μεσαίου μεγέθους.

  6. 6

    Σε κατσαρόλα βάζουμε κατά σειρά πρώτα το σωταρισμένο κοτόπουλο στη συνέχεια τα μανιτάρια και από πάνω τις πιπεριές.

  7. 7

    Προσθέτουμε το κρασί, το κονιάκ και τη σόγια σος.

  8. 8

    Βράζουμε σε μεσαία θερμοκρασία (στο 2 για τις κουζίνες με κλίμακα από το 1-3 και στο 5-6 για τις υπόλοιπες) μέχρι να μείνει με λιγότερο από τα μισά υγρά του. Ο χρόνος βρασμού είναι περίπου 40-50 λεπτά.

  9. 9

    Σερβίρουμε με ρύζι.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Μαίρη Κ
Μαίρη Κ @cook_8477916
στις
,Ελλάδα
Είμαι 36 χρονών και παντρεμένη εδώ και 5 χρόνια με το Γιάννη. Έχουμε μία μικρούλα 2 χρονών, τη Βαλέρια, και πριν από 3 μήνες αποκτήσαμε το δεύτερο ζουζούνι μας, αγοράκι αυτή τη φορά! Ζούμε στο Νέο Ηράκλειο και ελπίζουμε, κάποια στιγμή, να τα καταφέρουμε να φύγουμε από την Αθήνα (αν και λόγω δουλειάς δεν το βλέπω πολύ πιθανό.)Εργάζομαι στην οικογενειακή επιχείρηση. Αγαπώ πολύ τη μαγειρική και μ' αρέσει να δοκιμάζω καινούριες γεύσεις. Πρωτομπήκα στην κουζίνα στα 9 μου και από τότε δεν έχω βγει ποτέ!!! Λατrεύω τα θαλασσινά και τα λαδερά φαγητά! Το site το βρήκα τυχαία ένα βράδυ που έψαχνα συνταγή για λεμοντσέλο! Από τότε το συμβουλεύομαι συχνά και τελευταία άρχισα να ανεβάζω κάποιες από τις συνταγές μου!!!!
Δες περισσότερα