Κοτόπουλο κινέζικο 2
Δεν είναι κινέζικη συνταγή, απλά μία φίλη της μαμάς μου το ονόμασε έτσι λόγω των μανιταριών και της σόγια σος που περιέχει!!! Είναι, όμως, ένας πολύ γευστικός και ελαφρύς τρόπος να φάμε το κατά τα άλλα άνοστο στήθος κοτόπουλου!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένα μανιτάρια όμως η γεύση δε θα είναι ίδια. Η πρωτότυπη συνταγή πρότεινε αλεύρωμα του κοτόπουλου και κατόπιν τηγάνισμα. Έτσι όμως γινόταν πολύ βαρύ και λιπαρό για τα δικά μου γούστα και έτσι τροποποίησα ελαφρά τη συνταγή. Εσείς αν θέλετε μπορείτε να δοκιμάσετε και με αυτό τον τρόπο το φαγητό. Αν θέλετε μπορείται να παραλείψετε τελείως το κρασί ή το κονιά (ανάλογα με το πως σας αρέσει). Σε αυτή την περίπτωση όμως θα πρέπει να αυξήσετε την ποσότητα του άλλου ποτού από 1 σε 2 ποτήρια.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκίτσες και το αλατοπιπερώνουμε. Προσοχή στο αλάτι γιατί η σογια σος είναι πολύ αλμυρή και υπάρχει κίνδυνος το φαγητό μας να βγει "λύσσα"!!!
-
2
Ζεσταίνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο σε ένα τηγανάκι και σωτάρουμε ελαφρά το κοτόπουλο.΄
-
3
Όταν σωταριστεί το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα από το τηγάνι και το βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
-
4
Τεμαχίζουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες.
-
5
Κόβουμε τις πιπεριές σε μπαστουνάκια μεσαίου μεγέθους.
-
6
Σε κατσαρόλα βάζουμε κατά σειρά πρώτα το σωταρισμένο κοτόπουλο στη συνέχεια τα μανιτάρια και από πάνω τις πιπεριές.
-
7
Προσθέτουμε το κρασί, το κονιάκ και τη σόγια σος.
-
8
Βράζουμε σε μεσαία θερμοκρασία (στο 2 για τις κουζίνες με κλίμακα από το 1-3 και στο 5-6 για τις υπόλοιπες) μέχρι να μείνει με λιγότερο από τα μισά υγρά του. Ο χρόνος βρασμού είναι περίπου 40-50 λεπτά.
-
9
Σερβίρουμε με ρύζι.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια