Κοτόπουλο κινέζικο μοναδικό
Κοτόπουλο με σάλτσα σόγιας.. πεντανόστιμο! Δοκιμάστε το και θα καταλάβετε!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Την συνταγή αυτή μου την είχε δώσει μία φίλη μου. Με τον καιρό, πότε προσθέτω και πότε αφαιρώ υλικά. Η σόγια σε συνδιασμό με την μουστάρδα δίνει τέλεια γεύση.
Υλικά
-
3 φιλέτα κοτόπουλου
-
1 κόκκινη πιπεριά
-
1 πράσινη πιπεριά
-
1 κίτρινη πιπεριά
-
1 μικρό κρεμμύδι ξερό
-
2 κουτ.σούπας μουστάρδα
-
1 φλ.καφέ κρασί λευκό
-
1 κουτ. σούπας λάδι
-
5-7 κου.σούπας σόγια σως
-
0.5 κρέμα γάλακτος
-
αλάτι
-
λίγο πιπέρι
-
καρίνο για κοτόπουλο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Παίρνουμε τα φιλέτα και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια (μπουκίτσες)
-
2
Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι και τα μανιτάρια.
-
3
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι και τσιγαρίζουμε τις πιπεριές, τα μανιτάρια και το κρεμμύδι.
-
4
Μόλις μαραθούνε ρίχνουμε και τα κομματάκια κοτόπουλου.
-
5
Ανακατεύουμε το κοτόπουλο μέχρι να κοκκινίσει και από τις δύο μεριές.
-
6
Μόλις κοκκινίσει το σβήνουμε με το κρασί.
-
7
Περιμένουμε λίγο να ρουφήξει όλο το υγρό, ρίχνουμε 5 κουταλιές της σούπας σόγια σως έτσι ώστε να σκουρύνουν.
-
8
Μετά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την μουστάρδα.
-
9
Ανακατεύουμε καλά,ρίχνουμε λίγο αλατι, πιπέρι και το καρίνο.
-
10
Το αφήνουμε να πάρει μία βράση και είναι έτοιμο..
Σχόλια (52)