Κοτόπουλο κοκκινιστό Ζακυνθινό
Μια εύκολη και γρήγορη εκτέλεση κοκκινιστού κοτόπουλου που όσες άλλες περίπλοκες και αν δοκιμάσετε τόσο γευστικό αποτέλεσμα δύσκολα θα επιτύχετε.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τσιγαρίζουμε πρώτα τα σημεία με την πέτσα προς τα κάτω. Αν δε θέλουμε να βάλουμε βούτυρο μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με ένα φλυτζάνι ελαιόλαδο αλλά θα χάσει πολύ σε νοστιμιά. Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να κάνουμε και κουνέλι ή κομμάτια μοσχάρι αν προτιμάμε.
Υλικά
-
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
-
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
-
1 κουταλάκι ζάχαρη λευκή
-
1 ξύλο κανέλλας
-
10-15 κόκκους μπαχάρι
-
1 κύβο φρέσκου ζωμού κοτόπουλου
-
4 γεμάτες κ.σ. φρέσκο βούτυρο από βάζο για μαγείρεμα
-
Πιπέρι
-
Αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε τις μερίδες. Σκουπίζουμε να φύγουν όποια υγρά έχει από το πλύσιμο.
-
2
Αλατοπιπερώνουμε καλά και στη συνέχεια τις τσιγαρίζουμε στο βούτυρο μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις μεριές.
-
3
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μόλις μαλακώσει σβήνουμε με το κονιάκ και γδέρνουμε καλά τον πάτο να ξεκολλήσουν όσα κρεατάκια και πετσούλες έχουν κολλήσει από το τσιγάρισμα.
-
4
Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, αλάτι και πιπέρι κατά βούληση και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
-
5
Προσθέτουμε ζεστό νερό ίσα ίσα να σκεπάζει το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μείνει με την σάλτσα του.
-
6
Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές, μακαρόνια με μπόλικο κεφαλοτύρι, ρύζι ή πουρέ και καλή σας όρεξη.
Σχόλια