Κοτόπουλο κοκκινιστό
Ένα απλό κοκκινιστό κοτόπουλο.
Recipe by ligoyra
Υλικά
-
2 πόδια κοτόπουλο
-
1 μεγάλο κρεμμύδι
-
1 κονσέρβα ντοματάκια
-
0.5 ποτηράκι του κρασιού κρασί της αρεσκείας σας
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
2 φύλλα δάφνης
-
2 γαρύφαλα ή γαρύφαλο τριμμένο (στη μύτη του κουταλιού)
-
2 μπαχάρια
-
αλάτι
-
λίγο ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε ελαφρά σε λίγο λάδι (περίπου 3 κουταλιές της σούπας), σε μέτρια φωτιά.
-
2
Προσθέτουμε το κοτόπουλο πλυμένο και ξεπετσιασμένο (μπορεί να είναι και ψαχνό, απλά το κρέας που είναι κοντά στο κόκκαλο είναι πιο μαλακό), και αφήνουμε λίγο να ροδίσει.
-
3
Σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε αμέσως την φωτιά και αφήνουμε για ένα λεπτάκι.
-
4
Προσθέτουμε την ντομάτα και νερό ίσα που να καλύπτει το κοτόπουλο.
-
5
Προσθέτουμε το σκόρδο, την δάφνη, το γαρύφαλο, τα μπαχάρια και το αλάτι, σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει για 3/4 περίπου ώσπου σχεδόν να λιώσει το κοτόπουλο (να ξεκολλήσει από το κόκκαλο κατά σημεία).
-
6
Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα, δυναμώνουμε λίγο την φωτιά και αφήνουμε να πήξει η σάλτσα για 1 με 2 λεπτάκια.
-
7
Έτοιμο!
Σχόλια (59)