Κοτόπουλο Κόσκο
Πουλερικό κινεζικής εμπνεύσεως αλλά ελληνικής παραγωγής και εκτέλεσης
Λίγα μυστικά ακόμα
Όπως καταλάβατε δεν έχει τίποτα κινέζικο, η γευση όμως είναι γλυκόξινη και θυμίζει το κοτόπουλο που τρώμε στο κινέζικο.Φτιάχνεται με οποιοδήποτε πουλερικό.Εγώ το έφτιαξα τη 2η μέρα των Χριστουγέννων με την κότα που είχε περισσέψει προσθέτοντας και ό,τι σαλάτα είχε απομείνει!!!
Υλικά
-
2 κούπες ξεψαχνισμένο μαγειρεμένο κοτόπουλο σε κομμάτια
-
2 πιπεριές κομμένες σε λεπτά μπαστούνια
-
2 μικρά καρότα σε νιφάδες (με τον αποφλοιωτή ή στον τρίφτη στην πλευρά με τη μεγάλη λεπίδα)
-
1 μεγάλο κρεμμύδι σε ροδέλες
-
προαιρετικάλίγο λάχανο χοντροκομμένο
-
1/2 ποτήρι κρασιού σπορέλαιο
-
αλάτι - πιπέρι - πάπρικα
-
1 ποτήρι του κρασιού κέτσαπ
-
1 1/2 ποτήρι του κρασιού κρασί ημίγλυκο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σωτάρετε σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι τα λαχανικά σας με το σπορέλαιο. Αλατοπιπερώστε, προσθέτοντας και ό,τι μπαχαρικό σας αρέσει.
-
2
Μόλις το κρεμμύδι γίνει διάφανο προσθέστε το κοτόπουλο και αφήστε λίγο να ζεσταθεί και να αναμιχθεί με τα λαχανικά και τα υγρά τους.
-
3
Προσθέστε το κέτσαπ και το κρασί και δουλέψτε το τηγάνι (με το χέρι ή απαλά με ξύλινη σπάτουλα) μέχρι να δημιουργηθεί μια πηχτή σάλτσα.
-
4
Σερβίρετε με ρύζι ή πουρέ
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια