Κοτόπουλο κρασάτο 2
Είναι μια πολύ εύκολη συνταγή ακόμα και για αρχάριους! Ενας διαφορετικός τρόπος για να φάτε το κοτόπουλο. Δοκιμάστε το σας το προτείνω ανεπιφύλακτα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Εάν θέλουμε μπορούμε στην θέση του κοτόπουλου να βάλουμε κόκορα, αλλά για να είναι μαλακό το κρέας καλό είναι να το βράσουμε πριν το αλευρώσουμε.
Υλικά
-
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
-
1/2 κούπα αλεύρι
-
250 γρ. μανιτάρια ολόκληρα φρέσκα
-
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
-
10-12 κρεμμυδάκια στιφάδου
-
1 κουτ. σούπας πάστα ντομάτας
-
ελαιόλαδο
-
1/2 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
πάπρικα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε βαθύ πιάτο βάζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε 3 πρέζες αλάτι, πιπέρι και πάπρικα (ανάλογα με το πόσο καυτερό θέλουμε να είναι). Τα ανακατεύουμε.
-
2
Βγάζουμε την πέτσα από το κοτόπουλο και το περνάμε στο αλεύρι, γύρω γύρω να πάει παντού.
-
3
Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να σκεπάσει τον πάτο και λίγο παραπάνω και τσιγαρίζουμε το αλευρομένο κοτόπουλο.
-
4
Βγάζουμε το κοτόπουλο σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί και προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο.
-
5
Βάζουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια και μόλις τσιγαριστούν προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε.
-
6
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο, το κρασί, την πάστα ντομάτας και αλάτι και γεμίζουμε με νερό ώστε να σκεπάσει το φαγητό 1,5 φορές.
-
7
Το σιγοβράζουμε για 30 λεπτά περίπου με σκεπασμένη κατσαρόλα και μετά με ανοικτή κατσαρόλα μέχρι να δέσει το ζουμί.
-
8
5 λεπτά πριν το κατεβάσουμε από την φωτιά ρίχνουμε μέσα τον μαϊντανό.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια