Κοτόπουλο κρασάτο 3

Bαθμολογία: 5
       
 
1 ψήφοι
,

Περιγραφή

Μπούτια κοτόπουλου στη χύτρα ταχύτητας με κρασί, μουστάρδα, καρότο και μυρωδικά.


Τι χρειαζόμαστε:

  • 4 μπούτια κοτόπουλο
  • 1 κρεμμύδι λευκό κομμένο σε ροδέλες
  • 4 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 200 ml λευκό κρασί ξηρό
  • 1 λεμόνι στυμμένο
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα διαλυμμένη σε 100 ml νερό
  • 4 κλωνάρια θυμάρι
  • 1/2 κουταλιά της σούπας δενδρολίβανο
  • 1/2 κουταλιά της σούπας ρίγανη
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι (περίπου 15 γύρες με το μύλο)
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Δυσκολία: Εύκολο
Περιέχει: Μουστάρδα , Βούτυρο
Φτιάχνει: 4 μερίδες
Κόστος:
(2 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: 10' (2 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 43' (2 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζουμε το λάδι στη χύτρα ταχύτητας και ζεσταίνουμε.
  2. Τσιγαρίζουμε τα μπούτια κοτόπουλου να πάρουν λίγο χρώμα.  Βάζουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε.  Σβήνουμε με το λευκό κρασί.
  3. Ρίχνουμε τη διαλυμμένη σε νερό μουστάρδα, το στυμμένο λεμόνι, τα καρότα, το δενδρολίβανο, τη ρίγανη, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
  4. Κλείνουμε τη χύτρα και μόλις αρχίσει να σφυρίζει η βαλβίδα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για μισή ώρα.
  5. Αφού κρυώσει η χύτρα, ανοίγουμε και ξαναβράζουμε προσθέτοντας το βούτυρο για να δέσει η σάλτσα.

Σχετικές συνταγές

    1 Όλα

    #
    Σχόλιο από klery33, 28-3-17  

    1 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από klery33, 28-3-17  

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Μια κότα στρουμπουλή...
    Το κοτόπουλο περιέχει λίγα λιπαρά, είναι πλούσι...
    Μυρωδικά: αρώματα σε γλάστρα
    Η ελληνική κουζίνα είναι σίγουρα πεντανόστιμη κ...